465 de locuri scoase la concurs la Academia de Poliție – 2023

La data de 29.06.2023, pe site-ul Ministerului Afacerilor Interne, a fost postată Dispoziția directorului general al Direcției Generale Management Resurse Umane nr. II/12298 din 28.06.2023 privind recrutarea candidaților pentru participarea la concursul de admitere la programul de studii universitare de licență, organizat în anul 2023 la Academia de Poliție „Alexandru Ioan Cuza”.

Pentru anul universitar 2023 – 2024, locurile aprobate sunt scoase la concurs pe facultăți/programe de studii, specialități, forme de învățământ, structuri beneficiare, categorii de locuri speciale, bugetate sau cu taxă de școlarizare, depunerea cererilor de înscriere se completează de către candidat în mod lizibil, se semnează și se transmite, exclusiv în format electronic, la adresa de e-mail a unității de recrutare.

VEZI CENTRELE ZONALE

DESCARCĂ DOCUMENTELE NECESARE DOSARULUI DE RECRUTARE

Anexa nr. 1 – Calendar activități licență;

Anexa nr. 2 – Locuri licență Academie 2023;

Anexa nr. 3 – Instrucțiuni atribuire cod unic licență;

Anexa nr. 4 – Model cerere-tip de înscriere licență;

Anexa nr. 5 – Consimțământ solicitare cazier;

Anexa nr. 6 – Tabel candidați licență;

Anexa nr. 7 – Centre zonale de selecție;

Model adeverință medicală eliberată de medicul de familie;

Model consimțământ informat;

Model declarație de confirmare a îndeplinirii condițiilor și criteriilor de recrutare.

 

Constatăm cu stupoare că locurile disponibile pentru recrutare și admitere au scăzut, deși în curând ministerul va înregistra un deficit real de personal de aproximativ 40.000 de cadre. Modificările mișelești aduse sistemului militar de pensii, salarizarea precară, lipsa unui ghid al carierei, lipsa dotărilor și alte probleme cronice ale sistemului fiind principalele motive pentru care acest minister nu mai este dorit de tineri.

Urăm de pe acum, mult succes tuturor candidaților și fie ca cei mai buni să facă parte din efectivele Ministerului Afacerilor Interne.

Schimbarea suntem noi!

Echipa SIDEPOL