A fost semnat noul acord colectiv privind raporturile de serviciu ale polițiștilor

VEZI ACORD

Noul acord a fost semnat ca urmare a faptul că vechiul acord încheiat în anul 2017 și-a încetat aplicabilitatea odată cu starea de alertă, după ce acesta a fost prelungit ca urmare a decretării stării de urgență, respectiv alertă instituite pe fondul pandemiei.

Noul Acord a fost negociat pe parcursul a mai multe zile, organizațiile sindicale încercând să promoveze modificări care să reflecte drepturile polițiștilor, iar organizația noastră sindicală a susținut în cadrul ședinței mai multe propuneri de modificare, unele dintre ele acceptate.

Polițiștii din M.A.I. au fost reprezentați de organizațiile sindicale care au fost parte a acestui proces de negociere. Acest fapt trebuie să ne dea de înțeles că indiferent de scopul și interesul personal, pentru idealul sindical va trebui să primeze interesul colectiv al angajaților, angajați care conform legislației și tratatelor internaționale au dreptul să fie reprezentați, apărați și să le fie promovate drepturile.

Din păcate forma prezentului acord nu reflectă în totalitate propunerile avute sau discutate, însă discuțiile au fost productive pe cât posibil în sensul în care multe dintre observații și solicitări au fost înglobate în document. Acordul va produce efecte timp de 24 de luni, acesta putând fi prelungit pentru încă 12 luni cu acordul părților semnatare.

Acordul vizează o serie de drepturi și obligații pe care polițiștii le au în realizarea sau în legătură cu raporturile de serviciu, fapt pentru care fiecare dintre noi ar trebui să cunoască prevederile acestuia.

Schimbarea suntem noi!

Echipa SIDEPOL

Atasamente