Apel la unitate sindicală!

publică, iar aici ne referim la POLIȚIE (în tot ansamblul ei, indiferent de armă).

Deși, rolul organizațiilor sindicale, în conformitate cu prevederile Legii 62/2011, este acela de a apăra interesele membrilor, avem și exemple (deloc puține), când s-a uitat adevăratul scop, în detrimentul intereselor personale.

Cunoaștem, cu toții, nemulțumirile aduse de sistemul în care ne desfășurăm activitatea. Suntem cu toții conștienți despre faptul că unii lideri de sindicat sunt mai vizibili, alții mai putin  mediatizati, unii își dau interesul să rezolve probleme mici sau mari, la nivel local sau central, iar altii se joacă de-a v-ați ascunselea cu drepturile celor care i-au votat să le reprezinte interesele profesionale și le plătesc cotizații, lună de lună.

Cu toate acestea, democrația în România a adus și un lucru bun: LIBERTATEA DE A ALEGE! Și atunci, venim și ne întrebăm ”ce ne oprește în a lua decizii”, dacă suntem nemulțumiti???

În acest moment avem un atuu, avem proximitatea formării unui nou Guvern (poate la M.A.I. va rămâne aceeași conducere, poate nu, nici nu contează). Ceea ce este important, este faptul că după 16 ani de ” sindicalism”, putem trage niște concluzii, putem NEGOCIA la un alt nivel drepturile noastre.

Tocmai de aceea, tocmai pentru că unii au experientă ca și lucrători, altii ca si sindicalisti, tocmai de aceea FACEM UN APEL LA UNITATEAceastă unitate poate consta în PUTEREA pe care, toți la un loc, o putem avea, doar ca din cauza unor orgolii prostești, nu profităm de ea. 

Gata, ajunge! Dăm deoparte tot ce am avut de ”împărțit” la un moment dat (profesional/sindical vorbind) și trebuie să ne putem așeza la o masă, să ajutăm acest sistem să iasă din colaps, un colaps care se adâncește pe zi ce trece și noi stăm nepăsători, doar mimând o activitate care nu dă niciun rezultat major, primind niste firimituri de la mai marii ministerului.

Sunt multe organizații sindicale în M.A.I. (prea multe vor spune unii), dar nu asta e important, este loc pentru fiecare sub soare. Unii sunt ”reprezentativi”, alții, nu, însă cu siguranță, cu toii ne-am constituit pentru a urma acelasi scop (speranța moare ultima) și anume, acela de a apăra drepturile și interesele polițiștilor, indiferent de apartenenta sindicală, cotizanți sau nu.

Facem apel la liderii organizațiilor sindicale din M.A.I.: ROPOL, SED LEX, SMARTPOL, DECUS, DIAMANTUL, SNPPC, SNAP, UNIPOL, SNPOR, EUROPOL, SNPF, MERIDIAN, PRO LEX(imi cer scuze dacă am omis pe cineva), să răspundă solicitării noastre, iar în cel mai scurt timp posibil, să putem avea un grup de lucru comun, grup care să dezvolte o strategie comună de reprezentare a drepturilor colegilor nostri, colegi care ne-au încredintat această sarcina, de a-i apăra.

Trebuie să avem o delegatie care să meargă la sediul Ministerului Afacerilor Interne cu revendicări comune (nimeni nu a inventat apa caldă și nici nu trebuie să iesim în evidență ca un păduche în frunte), stabile, obiective, susținute la unison, iar atunci se va vedea puterea a peste 50000 de polițiști reprezentați așa cum trebuie.

Așteptăm răspunsurile dumneavoastră, cât mai URGENT posibil, pentru că nu mai este vreme de pierdut. Vom informa toți polițiștii despre acest demers și sperăm că vom reuși să găsim soluția câștigătoare, PENTRU EI, PENTRU POLITISTI!

Schimbarea suntem noi!

Gabriel GÎRNIȚĂ

Președinte SIDEPOL

0762.262.295 (asta în cazul în care veți zice că nu ați știut cum să răspundeți solicitării)