Aplicație pentru mutarea polițiștilor. Află cum te poți muta

această procedură.

Cu toții cunoaștem procedura greoaie prin care suntem nevoiți să trecem atunci cînd solicitâm mutarea dintr-o unitate de poliție în alta și piedicile care ne sunt puse de la toate nivelurile, în încercarea disperată a unor manageri de a lega de ”glie” colegii.

Tot ce trebuie să faceți este să accesați aplicația ”SOLICIT MUTARE” de pe site-ul SIDEPOL, să completați datele necesare, conform formularului și mai departe ne vom ocupa noi, prin identificarea unei potriviri în sistem, conform solicitării dvs.

DESCHIDE APLICATIA SOLICIT MUTARE

În OMAI 140/2016, privind activitatea de resurse umane de la nivelul Ministerului Afacerilor Interne, Anexa 7-Sectiunea a 2-a- ”Modificarea și suspendarea raporturilor de serviciu”, avem detaliate situațiile prin care un polițist poate solicita mutarea de pe o funcție pe alta, între unități sau în cadrul aceleiași unități, pe o funcție vacantă sau nu.

Conform prevederilor din ordin, polițistul poate solicita mutarea (pe bază de #raport) sau poate fi #mutat în #interesul #serviciului, prin notă de fundamentare a șefului nemijlocit. Aceste 2 posibilități aduc cu ele și drepturi sau restricții, în sensul în care dacă mutarea se face la cererea polițistului, atunci acesta pierde o serie de beneficii pe care le-ar putea obține în cazul unei mutări în interesul serviciului (dreptul la chirie/decontare transport).

Mutarea se poate face, în oricare dintre cele 2 situații arătate mai sus, chiar dacă funcția pe care se dorește a se efectua, este ocupată, prin #mutarea #concomitent a polițiștilor care si-au exprimat acest acord. Această prevedere este foarte des ”ocolită ” de către manageri, din motive necunoscute, însă ar ajuta foarte mult colegii care doresc să schimbe unitatea din care fac parte cu cea de domiciliu (de exemplu), moment în care procedura de mutare ar putea fi efectuată prin ”#rocada” pe funcții a polițiștilor solicitanți.

Orice probleme întâmpinați, pe această linie, vă rugăm să ne sesizați și reprezentanții organizației noastre sindicale vor face demersurile necesare derulării procesului de mutare în condițiile legii.

APASĂ AICI- SOLICIT MUTAREA

Schimbarea suntem noi!

Echipa SIDEPOL