Aprobarea rapoartelor de mutare între unităţi în linie dreaptă

aprobarea solicitărilor de mutare ale poliţiştilor aflaţi în activitate, între diferite unităţi de poliţie.

Anul acesta, din cauza condiţiilor limitative impuse de pandemia cu noul coronavirus COVID-19, a avut loc o singură etapă de selecţie pentru cele două şcoli de agenţi de poliţie, ”Vasile Lascăr”, Câmpina și ”Septimiu Mureșan”, Cluj-Napoca, în luna ianuarie 2020.

Promoţiile celor două şcoli însumează aproximativ 1000 elevi ce urmează să fie rapartizaţi în cadrul unităţilor de poliţie aparţinând Ministerului Afacerilor Interne, începând cu data de 18.12.2020.

Astfel, având în vedere proximitatea finalizării studiilor elevilor celor două unităţi de învăţământ, am făcut o o solicitare către Inspectoratului General al Poliţiei Române, pentru aprobarea rapoartelor de mutare întocmite de către poliţiştii care doresc să plece din unităţile actuale, către cele de domiciliu şi nu numai.

 

Solicitarea vine pe fondul sprijinirii colegilor care au motive întemeiate prin care solicită mutarea în altă unitate de poliţie şi nu li s-au aprobat rapoartele, până în acest moment, pe motiv că se aşteaptă indicatorii ce urmează să fie primiţi de la nivel central, în vederea cedării acestora către acele unităţi cedente şi efectuării mutărilor conform solicitărilor întocmite.

Având în vedere lipsa predictibilităţii posturilor ce urmează a fi vacantate, la nivelul Poliţiei Române, cât şi dinamica de personal aflată într-o continuă schimbare în ultimii ani, considerăm că este oportună solicitarea venită din partea organizaţiei noastre sindicale şi solicităm transmiterea către unităţile teritoriale ce vor beneficia de indicatori din şcolile de poliţie, a unei circulare, prin care să se aducă la cunoştinţa managerilor posibilitatea efectuării mutărilor în condiţiile expuse mai sus, mai ales în urma discuţiilor avute cu mai mulţi şefi de inspectorate care achiesează la primirea de poliţişti cu experienţă din alte unităţi şi cedarea indicatorilor repartizaţi din promoţii.

Condiţiile legale prin care se poate efectua mutarea poliţiştilor, sunt prevăzute de Legea 360/2002 privind statutul poliţistului şi O.M.A.I. nr. 140/2016 privind activitatea de management resurse umane în unitățile de poliție ale Ministerului Afacerilor Interne, poliţiştii interesaţi urmând a întocmi raport scris pentru efectuarea transferului, în cazul în care mutarea se va realiza la cerere sau să îşi exprime acordul în vederea mutării, în cazul în care mutarea se va realiza în interesul serviciului.

Vă vom ţine la curent cu demersul pe care l-am întreprins şi vă solicităm să ne contactaţi în cazul în care întâmpinaţi dificultăţi în realizarea acestui proces. Puteţi să efectuaţi procesul de mutare şi accesând site-ul organizaţiei noastre sindicale, sectiunea „SOLICIT MUTARE”, urmând a ne implica în acestă activitate, dacă sunt îndeplinite condiţiile legale.

Schimbarea suntem noi!

Echipa SIDEPOL