Autovehicule Duster cu kit TETRA pentru Ordine Publică și Rutieră

Contractul pentru achiziția celor 400, respectiv 300 de autovehicule de tip Duster a fost semnat pe 16.01.2023 având ca unic ofertant compania RENAULT COMMERCIAL ROUMANIE S.R.L., ceea ce înseamnă că mai mult ca sigur cele 700 de autovehicule vor fi marca Dacia, model Duster.

Inițial, specificațiile tehnice pentru cele 700 de autospeciale, cât și pentru dubele destinate structurilor de ordine publică(lot care a fost anulat și nu a mai fost reluat nici până în ziua de azi) nu prevedeau dotări suplimentare în afara rampei speciale de avertizare acustico-luminoasă, bateria suplimentară și inscripționare. Aceste dotări nu sunt deloc speciale având în vedere necesitățile enunțate de zeci, poate sute, de ori de către organizația noastră sindicală cu ocazia dezbaterilor, consultărilor, adreselor, solicitărilor etc.

Astfel, că la data de 01.08.2022 am solicitat(vezi solicitare) Direcției Logistice găsirea unor soluții tehnice pentru ca noile autospeciale să fie măcar dotate cu mijloace de radiocomunicații în standard TETRA, solicitare care s-a materializat parțial(vezi comunicat) aproape 3 săptămâni mai târziu prin realizarea unei suplimentări la specificațiile tehnice astfel încât noile autospeciale să fie dotate și cu stații TETRA sau kit-uri de instalare.

Așadar, contrar a ceea ce s-a vehiculat pe ici pe colo, viitoarele autovehicule destinate structurilor de Ordine Publică și Rutieră vor fi echipate cu kit-uri de instalare a mijloacelor de comunicații în standard TETRA în urma solicitării noastre adresate direcției de profil a I.G.P.R. Desigur, aceste stații/kit-uri nu sunt suficiente, dar sunt extrem de importante în realizarea comunicațiilor într-un mediu securizat, util și facil, fapt pentru care trebuie să salutăm decizia armei în această privință.

Având în vedere faptul că în această lună D.A.L.I. a lansat mai multe licitații pentru autovehicule destinate Poliției Române, iar fără mijloace de comunicații, dar cu sisteme de tip stroboscop, ne vedem nevoiți să solicităm sub aceeași formă structurii contractante suplimentare specificațiilor tehnice încât aceste mijloace de mobilitate să fie echipate și cu stații TETRA. În plus, așa cum am obișnuit polițiștii care urmăresc îndeaproape demersurile noastre pe această linie, vom continua și în acest an cu solicitările și insistențele adresate conducerilor M.A.I. și I.G.P.R./I.G.P.F. pentru achiziția de tehnică modernă și calitativă, inclusiv pentru autospeciale cu echipare corespunzătoare. Avem un interes deosebit inclusiv pentru reluarea licitațiilor pentru van-urile destinate structurilor O.P., cât și pentru cele destinate viitoarele grupe canine.

Vă vom ține la curent cu progresele înregistrate în această direcție.

Schimbarea suntem noi!

ECHIPA SIDEPOL.