Primele 5000 de pistoale noi primite de Poliția Română

Încă de atunci au existat zvonuri care au indicat pistolul românesc Md. 2000 9×19 mm ca fiind cel ales, însă ulterior, ca urmare a unui răspuns al I.G.P.R. la o solicitare înaintată de o agenție de presă s-a comunicat faptul că fabricantul armelor de foc este Fabbrica D’Armi Pietro Berretta S.p.A., ceea ce ne-a confirmat ca marcă sigură compania BERETTA.

Referitor la model nu au fost date și informații sigure până astăzi, când în spațiul virtual au început să mesaje conform cărora:

În perioada următoare va începe repartizarea pistoalelor Beretta Px4 Storm 9 mm.

Astăzi a fost testată arma și recepționat primul lot de pistoale (5.000).

Pistoalele prezintă numeroase elemente de noutate față de pistolul românesc Md. 1974 7,65 mm care este în dotarea a zeci de mii de cadre M.A.I.. Urmează și perioada de pregătire și instruire cu noile arme.”

 

Astfel că despre modelul Beretta Px4 Storm se pot preciza următoarele cele mai importante caracteristici:

– muniție folosită de 9 mm

țeava rotativă (tehnologie care reduce reculul și blocajele)

– pot fi atașate echipamente modulare (lanternă / laser / etc)

– încărcător cu capacitate mare (10+1/ 15+1/ 17+1/ etc)

– siguranță manuală ambidextră

– sisteme de prindere interschimbabile

 

Această armă este produsă din 2004 până în prezent, fiind folosită de polițiști și militari deopotrivă. Este un pistol semi-automat, construit din polimer și care dispune de o serie de avantaje moștenite de la modelele predecesoare după care a fost inspirat.

În comparație cu pensionarul pistol Md. 1974 7,65 mm Carpați, acest model modern de pistol reprezintă un salt uriaș în procesul de înzestrare cu mijloace și tehnică modernă. Rămâne de văzut dacă această nouă armă din viitoarea dotare a polițiștilor va constitui un ”camarad de nădejde” și dacă va fi capabil să salveze viața acelora care apără ordinea și liniștea publică. De asemenea ne dorim ca accidentele provocate de armele vechi care se descărcau involuntar sau care prezentau grave probleme de traiectorie să devină istorie.

 

Schimbarea suntem noi!

Echipa SIDEPOL