Banii de echipament se vor primi până în iulie

Astfel, pe pagina M.A.I. la secțiunea transparență decizională a fost postat proiectul de ordin ce vizează acest de demers de prorogare a termenului de acordare a banilor pentru echipare. Timp de 10 zile se va afla în dezbatere acest proiect urmând, sperăm noi, a fi aprobat până la sfârșitul lunii pentru a nu crea discontinuitate în acordarea normei de echipare pe luna aprilie.

VEZI PROIECT ORDIN

VEZI REFERAT APROBARE

VEZI TABEL COMPARATIV

 

Din păcate, așa cum era oarecum și previzibil, procesul de schimbare a uniformei întârzie. Până în prezent nu s-a stabilit noul model de uniformă nici pentru arma Poliție, nici pentru arma Poliție de Frontieră și nici pentru celelalte arme ale M.A.I. care fac obiectul acestei schimbări.

Ceea ce este cert este faptul că comanda Inspectoratului General al Poliției Române a dispus unităților din subordine, precum și instituțiilor de învățământ, elaborarea specificațiilor tehnice aferente normelor de echipare 4 și 5, pentru care facem următoarele precizări:

NORMA Nr. 4 pentru echiparea elevilor din unitățile de învățământ pentru formarea polițiștilor

NORMA Nr. 5 pentru asigurarea echipamentului specific formațiunilor de poliție

Mai pe scurt, aceste norme de echipare vizează uniforma elevilor școlilor de poliție, a cărei model va fi stabilit la nivelul școlilor de poliție și care va fi aprobat de conducerea Poliției Române pentru a putea începe procedura de achiziții publice și norma de echipament special, a cărui specificații tehnice va fi stabilit la nivelul unităților care vor realiza achiziția, dar de asemenea doar cu aprobarea conducerii Poliției Române. Acest demers are rolul de a realiza achizițiile necesare asigurării uniformelor pentru elevi și echipamentului special pentru structurile teritoriale ale Poliției.

Vă vom ține la curent cu noutățile legate de procesul de schimbare al uniformei, iar în continuare în cazul în care aveți propuneri sau observații, le puteți trimite la adresa de e-mail:sidepol@sindicatulpolitistilor.ro.

Schimbarea suntem noi!

Echipa SIDEPOL