Care este soarta noii Direcții de Pregătire Profesională?!

La data de 05.08.2021 a fost programată o ședintă la nivel central (VEZI COMUNICAT 2), reprogramată pentru 06.08.2021, ora 14.30, prin care s-a intentionat transmiterea unui mesaj pe verticală, de la centru în teritoriu, si anume: NUMIȚI PROFESIONISTI ÎN CADRUL ACESTOR NOI STRUCTURI!

Inspectorul General, Benone Matei, a subliniat faptul că trebuiesc respectate unele criterii, strict profesionale, specificând și aspectele unei selecții stricte și dure, de personal, pentru componența viitoarei structuri cât și faptul că nu este nevoie să fie ocupate toate funcțiile vacante doar de dragul de a avea o nouă structură fizică și neperformantă.
Mai mult decât atât, Șeful I.G.P.R. a mai atenționat asupra modului de identificare a personalului structurii D.P.P., întărind ideea ca aceasta să se facă din rândul profesioniștilor (vizați fiind lucrătorii din structurile operative) și nicidecum din rândurile celor fără o vastă experiență profesională cât și reevaluarea solicitărilor transmise din teritoriu către I.G.P.R., o mare parte dintre nominalizările transmise din teritoriu către centru, pentru avizare, fiind returnate în vederea unei analize obiective.

Directorul D.P.P., Marius Bălan, a tinut să atenționeze structurile teritoriale că trebuie să se aibă în vedere ocuparea functiilor de conducere din aceste structuri, cu personal atestat si experimentat, din zona operativă, mai ales în conditiile în care peste 80% din activitatea structurii va fi pe parte de atributii practice, iar propunerile pe care structurile teritoriale le vor transmite la I.G.P.R., în vederea avizării, vor fi supuse testării practice, în sistem centralizat, pentru a elimina eventuale sincope de natură să perturbe buna desfăsurare a procesului de implementare a noului proiect.

În contextul informațiilor pe care reprezentanții organizației noastre sindicale le-au primit de la membrii din țară, cât și prin comunicarea pe care am avut-o, constant, cu cei din conducerea direcției, în urma ședinței de astăzi, am remis către conducerea I.G.P.R. o adresă prin care subliniem principalele probleme identificate, pentru a se putea rezolva înainte de fi prea târziu, astfel înlăturând total un viitor, posibil, derapaj de la ceea ce se vrea a fi o structură profesionistă pentru pregătirea polițiștilor, nedorindu-se a se repeta „greșeala” celor două noi structuri, deja înființate, Poliția Animalelor și Poliția Școlară (două entități care nu-și găsesc nici locul dar nici utilitatea și mai mult ca sigur că necesită o repozitionare/reorganizare urgentă).

Apreciem deschiderea arătată de către conducerea I.G.P.R. referitor la organizarea structurilor teritoriale si ocuparea functiilor cu profesionisti, iar pe această cale îi anuntăm că le vom transmite infomări de fiecare dată când vom fi anunțați, în cazul în care vor exista neconcordanțe între ce s-a dispus și ce s-a pus în aplicare la nivel teritorial, stiind cu toții că există, în unele unități, grupuri de interese locale, care nu sunt intersate de profesionalismul muncii de politie, ci de propriul statut si interes.

În acest sens vă solicităm să ne comunicati la adresa de e-mail: sidepol@sindicatulpolitistilor.ro, toate neregulile pe care le cunoasteți referitor la aspectele prezentate mai sus, pentru a putea interveni imediat in vederea stopării derapajelor.

Schimbarea suntem noi!

Echipa SIDEPOL