CCR sesizată de Avocatul Poporului la cererea SIDEPOL

organizațiile sindicale, am sesizat instituția Avocatului Poporului (VEZI COMUNICAT)instituție care nu a stat pe gânduri, a achiesat la raționamentele expuse de către reprezentanții organizației noastre sindicale și au sesizat, imediat, Curtea Constituțională (VEZI SESIZARE).

În cursul acestei zile, am primit pe adresa de e-mail a sindicatului răspuns la adresa pe care am înaintat-o Avocatului Poporului și NOTA privind modul de soluționare a petiției înregistrate.

Așa cum reiese din documentele primite de la această instituție, doar două organizații sindicale au sesizat aceste nereguli , privind neconstituționalitatea modificărilor survenite la legea 360/2002 privind Statutul Polițistului: Sindicatul Democratic al Polițiștilor SIDEPOL și S.N.P.F., Avocatul Poporului explicând pe larg și care au fost elementele ce au stat la baza sesizării Curții în baza adreselor primite de la cele 2 sindicate.

Așteptăm cu interes decizia Curții Constituționale, în sensul în care, pe aceste modificări, avem colegi care nu și-au putut depune rapoartele privind încetarea raporturilor de serviciu spre pensionare, pierzând astfel anumite facilități sau fiindu-le grav încurcate planurile de pensionare, pe care fiecare om și le face după o viață de muncă în acest sistem.

Vă vom ține la curent cu toate demersurile pe care le întreprindem pentru colegii pe care îi reprezentăm și așteptăm să ne sesizați, de fiecare dată, orice situație pe care o considerați ilegală, privind activitatea desfășurată.

Schimbarea suntem noi!

Echipa SIDEPOL