Concursuri T.C.O. pentru agenții de poliție

primele posturi scoase spre a fi ocupate.

Atât pe site-ul Ministerului Afacerilor Interne, cât și pe paginile armelor din subordinea M.A.I., puteti găsi informații cu privire la aceste prime locuri scoase la concurs de către agenții de poliție cu studii superioare, care îndeplinesc condițiile de ocupare a posturilor.

Lista posturilor vacante ce urmează a fi ocupate prin T.C.O.:

POSTURI M.A.I. APARAT CENTRAL ȘI DIRECTII

POSTURI DIRECTIA DE PAȘAPOARTE

POSTURI POLITIA DE FRONTIERA

POSTURI ACADEMIA DE POLIȚIE

POSTURI DIRECTIA PERMISE DE CONDUCERE SI ÎNMATRICULARE A VEHICULELOR

Acestea sunt doar primele loturi de posturi pentru ofiteri scoase la concurs, din cele 2073 anuntate de ministrul Vela la începutul lunii decembrie, cele mai multe urmând a fi scoase la nivelul Poliției Române, care este si cea mai mare arma a M.A.I., cu peste 60000 angajați, institutie care în cursul săptămânii viitoare va publica anunturile de ocupare prin T.C.O. a peste 1200 de posturi, în acest moment efectuându-se centralizarea posturilor de la structurile teritoriale.

Pentru a putea participa la concurs, agenții de poliție trebuie să îndeplinească, cumulativ, următoarele condiții legale şi criterii specifice:

a) au absolvit cu diplomă de licență sau echivalentă studii superioare de lungă durată sau studii universitare de licență (S);

b) sunt declarati „apt” la evaluarea psihologică organizată în acest scop;

c) nu sunt cercetati disciplinar sau nu se află sub efectul unei sancțiuni disciplinare;

d) nu sunt pusi la dispoziție ori suspendat din funcție în condițiile art. 27(21) alin. (2) sau art. 27(25) lit. a), b) și h) din Legea nr. 360/2002 privind Statutul polițistului, cu modificările și completările ulterioare;

e) au obținut calificativul de cel puțin ”bine” la ultimele două evaluări anuale de serviciu.

De-a lungul acestui an, am sustinut acest gen de organizare a concursurilor, de fiecare dată când s-a ivit ocazia, tocmai pentru a da posibilitatea colegilor care au câțiva ani în spate de muncă de poliție, să își arate profesionalismul, mai ales în condițiile în care Academia de Poliție nu furnizează suficienți absolvenți pentru a acoperi deficitul de la nivelul ministerului.

Bineînteles că, următorul pas logic, după organizarea acestor concursuri și încadrarea promoțiilor din scolile de agenti de politie subordonate I.G.P.R. și I.G.P.F, având în vedre faptul că deficitul de personal din rândul agenților este evident mult mai mare decât cel de la ofiteri, iar promotia număra aproximativ 1500 elevi, vor trebui organizate concursuri de încadrare din sursă externă, cu perioadă scurta de cursuri pentru initiere în carieră, experienta ultimilor ani dovedindu-ne faptul că acest gen de concurs poate fi si un succes, aducând în sistem oameni care si-au dovedit vocatia pentru acestă meserie.

Vom urmări îndeaproape concursurile și vă vom ține la curent cu toate noutățile pe acest segment.

Schimbarea suntem noi!

Echipa SIDEPOL