Consiliul Național SIDEPOL – Rezoluție/Deziderat

Afacerilor Interne.

Cu această ocazie, am avut trei sesiuni de discuții ce au vizat probleme organizatorice interne și problematica la nivel național, cu care se confruntă polițiștii și polițiștii de frontieră, atât din punct de vedere financiar, cât și logistic și legislativ, încercând să atingem principalele teme de discuții, după cum urmează:

 

  • Majorarea sporului de solicitare neuropsihică;
  • Actualizare si plata norma de hrană;
  • Permanența la domiciliu;
  • Acordarea compensației pentru chirie în mod nediscriminatoriu;
  • Modificare Statut Polițist/ Ghidul Carierei/ Deficit personal;
  • Aplicarea Legii Salarizării.

 

Lucrările consiliului au fost conduse de președintele Gabriel GÎRNIȚĂ, împreună cu membrii Biroului Executiv Centralpreședinte executiv Cristian DANCIU, vicepreședinții Vasile LĂZĂROI, Florin SĂLCIANU și Mihai DOROBANȚU.

Invitații de onoare care au participat în cadrul consiliului au fost, din partea Ministerului Afacerilor Interne:

– Secretar de Stat – Domnul Aurelian PĂDURARU

-Secretar de Stat: Domnul Adrian VOICAN;

-Subsecretar de Stat: Domnul Dumitru DRĂGAN

-Director cabinet SDS: Domnul Radu COZOREL 

-Consilier SDS: Domnul Marian COJOCARUiar din partea Confederației Sindicatelor Democratice din România (C.S.D.R.), respectiv Federației Sindicatelor Democratice din România (F.S.D.R.) :

– Secretar General: Domnul Sabin RUSU

– Director Comunicare: Domnul Iulian SURUGIU.

În cadrul ședinței Consiliului Național SIDEPOL, a fost luată decizia întocmirii unui memorandum care să cuprindă problemele identificate pentru fiecare armă în parte, și transmiterea acestuia spre informare si soluționare, atât la nivelul Ministerului Afacerilor Interne, pentru problemele ce vizează conducerea acestei unități, cât și la nivelul I.G.P.R. și I.G.P.F., pentru problematica specifică sesizată.

În termen de 5 zile de la luarea acestei decizii, conducerea SIDEPOL va structura problemele primite de la membrii din teritoriu, prin liderii filialelor/grupelor sindicale, urmând ca în cel mai scurt timp posibil să demarăm întâlniri si discuții aplicate cu conducerile unităților menționate mai sus, care deja au fost informate despre demers.

Principalele probleme ridicate de către participanții la Consiliul Național, în discuțiile purtate cu reprezentanții M.A.I., au fost privind:

* acordarea unui spor agenților de ordine și siguranță publică, raportat la colegii lor din alte structuri ale Poliției și la complexitatea muncii depuse;

* rolul negociatorilor în Poliție, atribuții și modalitate de intervenție; structuri din care vor face parte;

* solicitare către conducerea M.A.I. pentru emiterea unui fluturaș de salariu detaliat, transparent;

* organizarea concursurilor pe psoturile de conducere, în mod obiectiv, transparent, democratic și reducerea numărului împuternicirilor;

* problematică privind conductorii canini de la nivelul structurilor I.G.P.F.;

* detașări litoral 2022 în funcție de gradul de ocupare al unităților;

* prorogarea termenului de plată al normei de echipare pentru începutul anului 2023;

* încadrarea în condiții de muncă pentru personalul M.A.I. (personal contractual/functionari publici cu statut special).

Avem încredere că noua echipă întregită, va avea rezultate benefice pentru angajații acestui minister, mai ales în contextul în care, în ultimul an de zile Sindicatul SIDEPOL a fost o organizatie preponderent vizibilă pe scena sindicală, devenind un partener de dialog social la toate nivelurile, începând de la minister și terminând cu ultima sectie de poliție rurală/P.T.F. din țară.

Vom continua să ne implicăm activ, strict pentru apărarea drepturilor și intereselor colegilor nostri, de fiecare dată când vom avea cunoștință despre problemele cu care vă confruntați și nu vom face rabat de la respectarea legii.

Schimbarea suntem noi!

Echipa SIDEPOL