Dezastru la admiterea în școlile de poliție

Vă anunțam în luna aprilie a acestui an, că Ministerul Afacerilor Interne scoate la concurs peste 2800 locuri în școlile de profil din subordine VEZI INFORMARE,  dintre care aproximativ 1700 la Școlile de Agenți de la Câmpina și Cluj.

Deși există deficit major în sistem, cel mai mare din ultimii 30 ani (mai mult din cauza celor ce ne guvernează, care au continuat să își bată joc de acest sistem de ordine publică și siguranță națională), de la o sesiune la alta de admitere, avem tot mai multe suprize…NEPLĂCUTE!!!

După ce s-a încheiat proba sportivă, la sfârșitul lunii mai 2024, au rămas pe locurile scoase la concurs….mai puțin de 1 candidat pe loc, după ce s-au înscris puțin peste 3000 de candidați (adică 2 pe loc), rămânând 1200 de candidați pentru 1340 locuri la Școala Câmpina, de exemplu. Dar nici măcăr cu această cifră nu vom putea rămâne în sistem, deoarece mai au loc 2 probe eliminatorii:

  • proba scrisă
  • examenul medical

Așadar, este evident faptul că sistemul de ordine publică și securitate națională nu mai este atractiv pentru tineri, în condițiile în care este o lipsă crasă de predictibilitate în carieră/salarizare/pensionare, și cu siguranță există alte oportunități mai bine plătite și cu mai puține riscuri profesionale.

Cu toate acestea, pentru aceia care doresc cu adevărat să facă parte din acest sistem, noi îi așteptăm alături de noi, cu promisiunea că le vom fi alături ca organizație sindicală, atât în vremurile bune, cât și în cele grele.

SCHIMBAREA SUNTEM NOI!

ECHIPA SIDEPOL