EXCLUSIVITATE! Forma finală a uniformei de poliție

intenționează achiziția de sute de mii de articole din compunerea noii uniforme.

Primii care vor îmbrăca noua uniformă vor fi ofițerii de poliție ai promoției 2022, fiind postată deja licitația de către Academia de Poliție pentru achiziția a sute de articole de echipare destinate studenților care vor absolvi în acesta an. 

În paralel, Poliția Română încă nu a demarat achiziția pentru: fesuri, bluzoane, tricouri și alte câteva accesorii. Rămâne de văzut când și cum se va derula achiziția pentru aceste ultime articole din componența uniformei de serviciu.

De precizat că tot la începutul acestui an Poliția Națională din Franța și-a modificat uniforma și intenționează înlocuirea ei cât mai curând. Suntem curioși de rezultatul acestei schimbări pentru a face o comparație cu rezultatele demersului inițiat de Poliția Română, fiind vorba mai ales de două instituții de poliție europene din state membre U.E.

Atașăm mai jos câteva dintre schițele pentru principalele articole de echipare din componența uniformei de serviciu:

COIFURĂ

Șepcuță, șapcă cu două coafe impermeabile(caschetă), beretă, fes și căciulă.

ÎMBRĂCĂMINTE

Bluzon, scurtă, jachetă, tricou cu mânecă scurtă și lungă, pantaloni de intervenție, cămașă cu mânecă scurtă și lungă, bluză de intervenție.

ÎNCĂLȚĂMINTE

Pantofi de intervenție de vară și iarnă, ghete de vară și iarnă.

Din păcate există multe probleme legate de noua uniformă, iar cel mai tragic aspect este că părerea polițiștilor operativi nu a contat câtuși de puțin. Ne aducem aminte că atunci când a fost modificată uniforma M.Ap.N. a existat un oarecare soi de consultare cu militarii cu privire la noul aspect pe care-l va avea aceasta. Nu vom intra în detalii tehnice întrucât doar pe baza schițelor și caietelor de sarcini nu ne dăm seama de mare lucru, ci va conta mai mult forma finală atunci când polițistul va îmbrăca acest echipament ce se propune a fi nou, modern, tactic, sigur, etc.

Schimbarea suntem noi!

Echipa SIDEPOL