Guvernul emite proiectul de OUG privind restantele la legea salarizarii, dar continuăm protestele

Așa cum vă informam săptămâna trecută (VEZI COMUNICAT), am stabilit deja calendarul de proteste pentru revendicările familiei noastre ocupationale, iar în urma acestor activități, ministrul afacerilor interne, Lucian Bode, ne-a convocat la sediul Ministerului

Afacerilor Interne, unde am stabilit condițiile suspendării activităților propuse.

În urma discuțiilor ce au avut loc, cât și a angajamentului luat de ministru de resort și Guvern, privind aplicarea integrală a Legii Salarizării nr. 153/2017, azi, 06.06.2023, ne-a fost transmis proiectul Ordonanței de Urgență care vine în confirmarea celor negociate săptămâna trecută și a discuțiilor pe  care încă de azi dimineată le avem la factorii decizionali din Ministerul Afacerilor Interne și Ministerul Muncii.

 

Astfel, începând cu drepturile salariale ale lunii iulie 2023, angajații din Sistemul de Ordine Publică și Siguranță Națională vor primi drepturile restante din ianuarie 2022, urmând ca după prima rectificare bugetară din acest an (probabil luna iulie 2023), să fie actualizate și sporurile la noua valoare a salariului de funcție, ajungând astfel dupa mai bine de 6 ani de zile la nivelul salarial prevăzut de lege.

Având în vedere aceste aspecte, am discutat cu partenerii din celelalte organizatii sindicale (S.N.P.P.C și F.S.A.N.P.) și am luat decizia mutării protestelor anunțate in data de 07.06.2023, respectiv 08.06.2023 de la sediile M.A.I. și Ministerului Muncii, la sediul Camerei Deputaților din Parlamentul României (intrarea Parc Izvor), pentru a merge mai departe cu o altă revendicare a familiei ocupaționale ordine publică și siguranță națională, de asemenea, la fel de importantă, privind eliminarea amendamentelor depuse la comisiile de specialitate din Cameră pentru legea 223/2015, amendamente care produc o serie de inechități și discrepante în sistemul de pensii, raportat la conditiile de muncă șicomplexitatea acesteia.

Prin urmare mâine și poimâine, vă așteptăm în număr cât mai mare la protestele organizate, deoarece sunt drepturi care mai devreme sau mai târziu ne vor afecta pe toți, atunci când vom dori să ne pensionăm.

Vă rugăm să luați legatura cu liderii teritoriali Sidepol si să vă organizați în vederea deplasării la protestele organizate, atât colegii membrii de sindicat, cât și colegii neafiliați, importanța drepturilor pe care le avem neținând cont de apartenența sindicală.

Schimbarea suntem noi!