În plină „criză” ministrul BODE înfiinţează funcţii noi în Aparatul Central

decembrie 2020 sau ianuarie 2019, domnul ministru modifică structura organizatorică a Ministerului afacerilor Interne, prin înfiinţarea unor funcţii călduţe de secretari si subsecretari de stat, bineînteles, cu tot alaiul aferent (secretare, soferi etc.)

Acesta a pus în transparenţă decizională Proiectul hotărârii Guvernului pentru modificarea Hotărârii Guvernului nr. 416/2007 privind structura organizatorică şi efectivele Ministerului Afacerilor Interne, prin faptul că:

– se înfiinţează noi funcții de secretar de stat pentru relații internaționale;

– se modifică funcția de secretar de stat pentru relația cu Parlamentul (prin schimbarea denumirii funcției de secretar de stat pentru relația cu Parlamentul și relații internaționale);

-se înfiinţează o nouă funcție de subsecretar de stat (pentru a acorda suportul necesar gestionării activităților specifice relației cu instituțiile prefectului);

-de asemenea trei cabinete pentru subsecretarii de stat (ordine și siguranță publică, relația cu instituțiile prefectului, relația cu Parlamentul).

-se propune schimbarea denumirii Centrului de Coordonare a Protecţiei Infrastructurilor Critice (la nivel de serviciu) în Centrul Naţional de Coordonare a Protecţiei Infrastructurilor Critice (la nivel de serviciu).

Exact pe acelaşi principiu ca şi predecesorul său, coleg de partid de-altfel, Marcel Vela, care a înfiinţat celebrele Directii de Siguranţă Scolară şi Protecţia Animalelor la nivelul Inspectoratului General al Poliţiei Române (structuri ineficiente şi care nu îşi aveau rostul, existând deja aceste linii de muncă în poliţia Română), actualul ministru de interne, Lucian Bode, îşi răsplăteşte clientela politică, prin funcţii călduţe de conducere în M.A.I.

Actuala prevedere a Hotărârii Guvernului nr. 416/2007 privind structura organizatorică şi efectivele Ministerului Afacerilor Interne, este:

(2) În activitatea de conducere și reprezentare, ministrul este ajutat de 4 secretari de stat, 2 subsecretari de stat și secretarul general.

Se pare că pentru actuala conducere a ministerului nu mai conteză faptul că poliţiştii protestează în strada de 2 luni de zile, nu mai contează că avem salariile la nivelul anului 2009 în timp ce funcţiile de demnitate publică din minister sunt puse în plată, la zi, pe legea salarizării, nu mai contează că ard poligoanele de tragere din inspectoratele judeţene de poliţie şi „autospecialele” de serviciu. Tot ce contează este să trăiască ei şi clientela lor bine, pe banii statului.

Reprezentanţii organizaţiei noastre vor fi prezenţi la sedinţa de dialog social şi se vor opune categoric acestor propuneri de mărire a schemei aparatului central, iar retoric vom întreba: de unde bani pentru funcţii noi, plătite cu sute de mii de lei lunar, dacă pentru drepturile poliţiştilor nu sunt fonduri deloc???????!!!!!!!!!

Dacă sunteţi interesaţi de subiect şi consideraţi că prin aceste demersuri ale conducerii M.A.I., vă sunt lezate drepturile si interesele profesionale, vă rugăm să ne transmiteţi propunerile dvs. la adresa de e-mail: sidepol@sindicatulpolitistilor.ro, pentru a putea fi centralizate si expuse in sedinta ce va avea loc pe acest subiect.

Schimbarea suntem noi!

Echipa SIDEPOL