Începe producția noii uniforme de poliție

Contractele subsecvente vizează achiziția atât de încălțăminte specifică uniformei de serviciu, cât și celei de reprezentare și ceremonialuri. Pentru primul contract este alocată o sumă de 2616510.6 LEI, acesta fiind încheiat cu firma LENOX PROD S.R.L., societatea câștigătoare a licitației pentru atribuirea acordului-cadru încheiat pe o perioadă de 2 ani.

Astfel, primul contract prevede producerea și livrarea în termen de 90 de zile, adică până la data de 23.09.2022 a cantităților maxime prevăzute pentru contractele subsecvente, adică: 

1. Pantofi intervenție iarnă bărbați/ femei – max. 1695 per. la prețul de 400 de lei perechea;

2. Pantofi intervenție vară bărbați/ femei – max. 1855 per. la prețul de 365.55 de lei perechea;

3. Ghete intervenție iarnă bărbați/ femei – max. 1525 per. la prețul de 444.53 de lei perechea;

4. Ghete intervenție vară bărbați/ femei – max. 1675 per. la prețul de 405.04 de lei perechea.

Celelalte două contracte subsecvente vizează achiziția de încălțăminte pentru uniforma de reprezentare: pantofi de piele vară și iarnă, ghete, cizme. Aceste două contracte au alocată o sumă totală de aproximativ 1,5 mil. LEI.

Din păcate contractele publicat online nu precizează și cantitățile achiziționate, astfel că nu putem decât doar să bănuim că acestea vor fi spre maximul prevăzut pentru contractele subsecvente. Nu știm nici cine vor fi primii polițiști care vor primi noile perechi de încălțăminte, însă logic și normal ar fi ca aceștia să fie cei din mediul operativ.

De precizat este faptul că dacă pentru Poliția Română au fost deja atribuite contractele pentru încălțăminte, jachete, cămăși și altele, ori sunt în curs de atribuire, pentru Poliția de  Frontieră lucrurile nu stau deloc bine. Până la această dată nefiind publicat niciun anunț de licitație publică pe platforma SEAP care să aibă ca obiect achiziția de articole specifice noii uniforme.

În aceeași ordine de idei, la data de 24. 06.2022, Ministerul Afacerilor Interne a postat un anunț de licitație pentru un acord cadru în valoare de 43.869.336,90 LEI privind achiziția de articole de echipament pentru polițiștii din cadrul Aparatului Central, Inspectoratului General pentru Imigrări și structurile aflate în subordinea/în cadrul Ministerului Afacerilor Interne. Mai exact este vorba de articolele de echipare din componența uniformei de reprezentare și ceremonialuri după cum urmează:

1. Lot 1: Șapcă din stofă și pălărie pentru chestori, ofițeri și agenți 

 

2. Lotul nr. 2 – Căciulă pentru chestori, ofițeri și agenți 

 

3. Lotul nr. 3 – Costum din stofă pentru chestori, comisari, inspectori și agenți 

 

4. Lotul nr. 4 – Pulover și fular – uniforma de reprezentare și ceremonialuri 

 

5. Lotul nr. 5 – Scurtă și impermeabil pentru ploaie – uniforma de reprezentare și ceremonialuri 

6. Lotul nr. 6 – Pardesiu pentru chestori, comisari, inspectori și agenți 

 

7. Lotul nr. 7 – Cămașă și cămașă bluză – uniforma de reprezentare și ceremonialuri 

 

8. Lotul nr. 8 – Pantofi din piele pentru uniforma de reprezentare și ceremonialuri 

 

9. Lotul nr. 9 – Ghete și cizme din piele pentru uniforma de reprezentare și ceremonialuri 

 

10. Lotul nr. 10 – Cravată pentru uniforma de reprezentare și ceremonialuri 

11. Lotul nr. 11 – Mănuși din piele pentru uniforma de reprezentare și ceremonialuri 

 

12. Lotul nr. 12 – Curea din piele pentru uniforma de reprezentare și ceremonialuri 

 

13. Lotul nr. 13 – Ciorapi pentru uniforma de reprezentare și ceremonialuri 

 

14. Lotul nr. 14 – Suport cu grad profesional și epoleți cu grad profesional – uniforma de reprezentare și ceremonialuri 

 

15. Lotul nr. 15 – Eghilet cu accesorii și șnur pentru ceremonie 

Ne dorim ca în cel mai scurt timp posibil noile articole de echipament ale noii uniforme să fie livrate polițiștilor, odată pentru că e nevoie de o uniformă corespunzătoare specificului misiunilor executate, iar a doua oară pentru ca sistarea normei de echipare așa cum este prevăzută în proiectul de O.M.A.I. să se facă pentru cât mai puțin timp. De altfel ne dorim ca termenul de prorogare să fie înaintat până la sfârșitul anului astfel încât toți polițiștii să beneficieze de norma de echipare în lipsa noilor uniforme, iar ulterior echiparea să se realizeze în mod eficient și rapid.

Vă vom ține la curent în continuare cu stadiul și parcursul echipării cu noua uniformă.

Schimbare suntem noi!

Echipa SIDEPOL