Întâlnire de lucru la I.P.J. Bacău

Ieri, 15.11.2023, o delegație formată din Alin-Ionel RĂU – președinte SIDEPOL Bacău și Adrian ILIE – secretar general al SIDEPOL și vicepreședinte SIDEPOL Bacău a avut o întâlnire de lucru cu noua echipă de comandă a Inspectoratului de Poliție Județean Bacău.

În urmă cu câteva zile, odată cu anunțul ministrului afacerilor interne Cătălin PREDOIU, au fost împuterniciți la comanda unității, după cum urmează:

  • Comisar-șef de poliție Silviu CIOBOTICI – împuternicit șef al inspectoratului;
  • Comisar-șef de poliție Ojog Gelu-Dragoș – împuternicit adjunct al șefului inspectoratului, alături de
  • Comisar-șef de poliție Emil-Constantin VOICU – împuternicit adjunct al șefului inspectoratului care asigurat comanda inspectoratului până la întregirea echipei.

La întâlnire a participat întreaga echipă de comandă, cât și doamna comisar-șef de poliție Narcisa BUTNARU – șef Serviciu Cabinet. Întâlnirea a avut ca scop reliefarea problematicii din punct de vedere socio-profesional de la nivelul I.P.J. Bacău în urma centralizării sesizărilor membrilor noștri de sindicat și nu numai.

Discuțiile au vizat în mare parte sesizări pe linie de logistică, organizare și funcționare, dar și alte aspecte de interes pentru membrii, cât și pentru instituție, toate fiind trecute în revistă și prezentate conducerii unității. Toate propunerile, observațiile și sesizările noastre sunt în atenția inspectoratului, fiind precizat faptul că pentru o bună parte din acestea există sau deja sunt demarate activitățile necesare în vederea soluționării lor, iar pentru altele se așteaptă sau se caută alternative de rezolvare, mai ales în contextul anevoios generat de măsurile austere anunțate și impuse de Guvern.

Discuțiile au fost deschise și constructive, spunem noi, sperând că această primă întâlnire cu noua echipă de comandă a unității să constituie piatra de temelie pentru o viitoare colaborare care să aibă ca unic și singur scop promovarea drepturilor angajaților instituției concomitent cu creșterea calității serviciului polițienesc la nivel județean.

Am primit spre final asigurări că materialul prezentat va fi supus analizei amănunțite, urmând a se lua măsurile necesare pentru rezolvarea etapizată în funcție de posibilități și necesități a problemelor semnalate.

Mai mult, conducerea unității a dorit și chiar a reiterat faptul că se dorește construirea unui parteneriat și a unei forme de dialog eficiente și benefice dintre instituție și angajați, urmărindu-se ca prin transparență maximă să se caute soluții de comun acord la problemele identificate.

S-a stabilit de asemenea ca pe viitor să fie organizate întâlniri de lucru cu organizațiile sindicale în virtutea dialogului social tocmai pentru rezolvarea unor potențiale sesizări venite din partea angajaților instituției și susținute de formațiunile sindicale de îi reprezintă.

Vă vom ține la curent cu rezultatele demersului nostru la nivel local, iar până atunci așteptăm să ne contactați la adresa de email: sidepolbacau@gmail.com pentru probleme la nivelul I.P.J. Bacău.

Schimbarea suntem noi!

ECHIPA SIDEPOL