Legea 61/1991 privind ordinea și liniștea publică supusă modificării

Proiectul este inițiat de 47 deputați și senatori PNL, fiind adoptat de Senat ca urmare a depăsirii termenului de adoptare, potrivit art.75 alin.(2) teza a III-a din Constitutia României republicată și vizează mai multe modificări sau completări ale Legii 61/1991.

Proiectul a primit aviz favorabil atât din partea Consiliului Legislativ, Consiliului Economic și Social cât și din partea Guvernului României, cu amendamente, urmând a fi pus în dezbatere în plenul Camerei Deputaților, care este și cameră decizională. În cazul în care va primi vot final favorabil, în urma dezbaterii, acest proiect de lege va merge la Președintele României pentru promulgare și publicare în Monitorul Oficial.

Ce modificări și completării ale Legii 61/1991 prevede proiectul:

  • sancționarea contravențională a comercializării băuturilor alcoolice  către minori, de către unitățile autorizate;
  • amendă cuprinsă între 3000-6000 lei pentru sanctiunea nou introdusă;
  • suspendarea activității unității respective, pentru o perioadă cuprinsă intre 10-30 zile, în cazul repetării contravenției.

Vom urmări de aproape acest proiect cât și celelalte acte normative aflate în comisii sau plen, de interes pentru desfășurarea activității polițiștilor și vă vom ține la curent cu orice modificare și noutate ce apare în domeniu.

Schimbarea suntem noi!

Echipa SIDEPOL