Liber la angajări în M.A.I.

fără concurs.

Dacă în ceea ce privește primele două proiecte menționate mai sus, v-am informat în materialele anterioare (VEZI INFO CONCEDIU PATERNAL)(VEZI INFO ORDIN DE ZI PE UNITATE), astăzi ne vom rezuma la ultimul proiect pus în discuție: PROIECTUL ORDINULUI MINISTRULUI AFACERILOR INTERNE privind stabilirea unor măsuri pentru angajarea de personal fără concurs, în condițiile art. 21 alin. (1) din Legea nr. 136/2020 privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătăţii publice în situaţii de risc epidemiologic şi biologic, republicată.

Proiectul vizează posibilitatea angajării, fără concurs, de personal de specialitate în cadrul Direcției Medicale a ministerului și în cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență, pentru o perioadă determinată de 6 luni de zile.

Principala temă de fundamentare a propunerii este făcută în vederea acoperirii deficitului de personal medical din sistemul sanitar, precum şi de profesionişti ai situaţiilor de urgenţă din cadrul Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, pe durata instituirii stării de risc epidemiologic şi biologic atunci când este permisă angajarea temporară, fără concurs, a personalului medical în unităţile sanitare şi în cadrul direcţiilor de sănătate publică deficitare, iar a profesioniştilor în domeniul situaţiilor de urgenţă în cadrul Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă şi al unităţilor subordonate acestuia.

Vă vom ține la curent cu procedurile de ocupare a funcțiilor ce urmează a fi încadrate, reprezentanții organizației noastre urmând a participa la dezbaterile Comisiei.

Schimbarea suntem noi!

Echipa SIDEPOL