Liber la mutări la Poliția de Frontieră!

să fie analizate și soluționate rapoartele de mutare ale agenților din subordine, astfel încât pana pe data de 01.03.2022, să fie emise și actele administrative pentru rapoartele care au primit aviz favorabil de mutare.

Această circulară a venit în urma solicitării organizației noastre sindicale, pe fondul apropierii finalizării perioadei de școlarizare a promoției Școlii de Pregătire a Agenților Poliției de Frontieră “Avram – Iancu “, Oradea,  în data de 25.03.2022, iar până la această dată trebuie să se cunoască exact numărul posturilor vacante din fiecare unitate, în vederea repartizării elevilor din școala de politie de frontieră, fiind o perioadă propice pentru rezolvarea a măcar o parte din solicitările colegilor care doresc desfășurarea activității în alte unități de politie de frontieră.

În acest an, Școală de Pregătire a Agenților Poliției de Frontieră „Avram – Iancu” – Oradea, a format un număr de 217 agenți ( 220 au intrat pentru a frecventa cursurile școlii, dar 2 elevi au dat examen și au intrat la Academia de Politie și un elev a renunțat ), atât pentru Politia de Frontieră, cât și pentru nevoile altor structuri din Ministerul Afacerilor Interne,  cum ar fi Direcția Generala de Pașapoarte  și Inspectoratul General pentru Imigrări.

Vă reamintim condițiile legale prin care se poate efectua mutarea polițiștilor si anume, Legea 360/2002 privind statutul polițistului și O M.A.I. nr. 140/2016 cu modificările și completările ulterioare, privind activitatea de management resurse umane în unitățile de politie ale Ministerului Afacerilor Interne, polițiștii care doresc mutarea dintr-o unitate în alta, trebuie să întocmească un raport scris, în cazul în care mutarea se realizează la cerere sau să își exprime acordul scris in vederea mutării, în cazul când mutarea se realizează în interesul serviciului.

 DESCARCĂ MODEL RAPORT MUTARE

Vă vom ţine la curent cu demersul pe care l-am întreprins şi vă solicităm să ne contactaţi în cazul în care întâmpinaţi dificultăţi în realizarea acestui proces. Puteţi să efectuaţi procesul de mutare şi accesând site-ul organizaţiei noastre sindicale, sectiunea „SOLICIT MUTARE”, urmând a ne implica în acestă activitate, dacă sunt îndeplinite condiţiile legale.

Schimbarea suntem noi!

Echipa SIDEPOL.

Atasamente