Noua uniformă a polițiștilor se lasă așteptată

Dovada?! De mai bine de 3 ani de când se schițează și reschițează, se hotărăște, se pune la punct, se ia în calcul, se decide, se reia de la capăt, se discută, se dezbate, se pune problema, acest proiect la aproape două luni de la încetarea dezbaterii publice și a întâlnirii dintre reprezentații M.A.I. și cei ai organizațiilor sindicale, nu doar că bate pasul pe loc, dar nici nu se mai știe ceva de el. Am putea spune că totul se pune pe seama epidemiei de Coronavirus sau a pregătirilor ce au avut loc pentru alegerile locale.

Surpriză, în timp ce polițiștii se pregătesc să intre în sezonul rece cu cele mai proaste articole de uniformă de serviciu, care nu țin de cald și nu protejează sau cele care abia țin de cald cântăresc kilograme bune în plus, nefăcând altceva decât să transforme polițistul de stradă într-un morman textil ce abia se poate mișca, Guvernul României a adoptat consecutiv două hotărâri de Guvern ce au schimbat fiecare în parte, uniforma personalului I.G.Av. și a D.G.P.I. din M.A.I. Pe scurt? Polițiștii mai pot aștepta și până în 2022, cel mai probabil, noua uniformă

 

Credem deja că a devenit de notorietate maximă faptul că uniforma de serviciu, în speță articolele ce o compun, sunt de cea mai proastă calitate iar croiala și tipul lor  sunt efectiv de domeniul trecutului. Polițiștilor li se cere să execute misiuni tactice de intervenție și patrulare, în pantofi de piele cu toc și găurele, cravată, caschetă, pantaloni de stofă la dungă, iar de multe ori lipsa unui echipament adecvat nu a făcut altceva decât să pună în pericol și mai mult viața și sănătatea polițistului din stradă.

Este lesne de înțeles deja de ce sute sau chiar mii de polițiști au ajuns să îmbrace, pe cont propriu, diferite articole de uniformă cu croială mai tactică și care oferă mai multă protecție, pentru că asta s-a întâmplat și în cazul polițiștilor bulgari atunci când cei responsabili au refuzat să facă schimbări în ceea ce privește uniforma de poliție. Dacă cei care pot nu vor, efectivele care au înțeles că siguranța e primul lor au luat ei decizia de a se echipa individual mai tactic și mai corespunzător misiunilor pe care le execută. Nu înțelegem de ce unii colegi au fost amenințați cu sancțiuni din partea unor șefi, în timp ce uniforma actuală a fost gândită în 2002 iar noi suntem în 2020 la 18 ani distanță, iar de atunci s-au schimbat atât de multe, dar mai puțin uniforma cadrelor de poliție. 

 

Mesajul polițiștilor operativi pentru cei care ne conduc și refuză să adopte soluții mai repede și mai eficient este următorul:

LOCUL ACTUALEI UNIFORME DE SERVICIU A POLIȚIȘTILOR ESTE LA MUZEU!

 

Schimbarea suntem noi!

Echipa SIDEPOL