„Noua” uniformă – bătaia de joc supremă la adresa polițiștilor

Aceste ”noi articole”, cele pe care le-am văzut până acum și pe care le-au primit astăzi elevii școlilor de poliție, au fost realizate pe baza unui proiect conceput cu ”ușile închise”. I.G.P.R. nedorind sub nicio formă să discute în prealabil sau pe parcursul realizării acestui demers, cu cei care vor îmbrăca la final noile echipamente de serviciu.

De fapt nu este vorba decât un nou model de bluzon, pentru că în esență polițiștii vor continua și în anul 2021 să execute misiuni în ceea ce se vrea a fi uniformă de serviciu, dar care arată mai degrabă scoasă din garderoba unui mire sau nuntaș.

Aceste combinații dintre articole tactice, precum bluzonul de mai jos ori șepcuța, cu articole destinate activităților de birou, precum pantoful cu toc și pantalonul cu dungă, la care se adaugă o vestă balistică sau un holster tactic de picior, nu ne indică nimic mai mult decât lipsa totală de viziune a celor din M.A.I./I.G.P.R.

Nu putem înțelege cum s-a făcut acest proiect fără nicio consultare în prealabil sau pe parcursul realizării lui, deși ne-am manifestat toată disponibilitatea (Vezi aici seturi de propuneri, sugestii și observații Comunicat 1 Comunicat 2 Comunicat 3 Comunicat 4 Comunicat 5) în vederea atingerii celui mai bun proiect de uniformă, pe baza experienței colegilor din stradă. 

Așa cum era de așteptat, am fost doar martorii unei campanii de imagine ale celor care ne conduc destinele așa cum ”știu” ei mai bine, pentru că în final proiectul de H.G. nu a mai fost aprobat deși a stat aproape 3 luni prin sertarele mai marilor din minister, deși a existat tot timpul din lume pentru a fi ajustat și modificat în tandem cu cerințele și nevoile angajaților care nu sunt feriți nici de ploaie, nici de vânt și nici de caniculă.

Pe ei nu i-a întrebat nimeni nimic, mulți nici nu știu de intenția specialiștilor de a modifica ceva pentru că nici nu au fost întrebați.

Elementele de noutate la acest bluzon reloaded ar fi:

1. Însemnul de structură aplicat de două ori, câte unul pe fiecare braț fără a se lua în calcul aplicare variantei emblemă de armă + emblemă de unitate/formațiune.  Motivul? Doar specialiștii îl știu.

2. Tricolorul ”aruncat” pe fiecare colț de haină, parcă ar fi un mod la mișto de a se răspunde celor care au reclamat absența celor 3 culori de pe autospecialele noi inscripționate.

3. Ecusonul nominal metalic, varianta copy-paste din prezentul cadrul legal, pentru uniforma de serviciu. Practic o armă fatală așezată în pieptul polițiștilor, care în cazul unor căzături pot fi străpunși de colțurile metalice ori de sistemul de prindere de tip agrafă(ac).

În rest, tot pantaloni la dungă, tot pantofi cu toc, tot caschetă, de parcă misiunile de ordine publică se execută de la birou cu ajutorul unui joystick, însă ce așteptări să mai avem de la cei care au văzut strada doar în filme iar hoții doar pe primele pagini ale ziarelor.

Astfel că, rezultatele nu aveau cum să fie altele decât cele pe care le veți constata chiar dumneavoastră cu ajutorul imaginilor de mai jos:

”BLUZON VECHI 2.0” 

 ”NOII PANTALONI TACTICI LA DUNGĂ” 

 

UNIFORMĂ TACTICĂ ACHIZIȚIONATĂ DIN FONDURI PROPRII DE UNII

COLEGI 

vs. 

UNIFORMA DE SERVICIU DIN PREZENT

 

În materie de practică polițienească, europeană și internațională, ai noștri specialiști mai au de studiat, atât de mult încât să nu mai vedem colegi echipați cu articole care nu se îmbină nici estetic, dar nici măcar practic.

Nu înțelegem această obsesie a factorilor de decizie de a vedea mereu polițistul gata de nuntă, când în teren polițistului scopul misiunii îi impune să fie echipat gata de luptă. 

Poate dacă la seminarii, conferințe, întâlniri și schimburi de experiență nu participă sau dacă participă dar doar de florile mărului, măcar pe internet să mai caute care sunt ultimele noutăți în materie de echipament polițienesc și modalități de dotare.

Vom continua să facem demersuri pentru îmbunătăţirea condiţiilor de lucru pentru poliţişti, iar dacă aveţi de transmis propuneri pe marginea modelului de uniformă, vă rugăm să le transmiteţi la adresa de e-mail: sidepol@sindicatulpolitistilor.ro, urmând ca repreyentanţii sindicatului SIDEPOL să sustină aceste propuneri în comisiile de specialitate de la nivelul M.A.I. 

Schimbarea suntem noi!

Echipa SIDEPOL