Personalul M.A.I. încadrat temporar va putea rămâne definitiv în sistem

determinat pentru angajații încadrați temporar în cadrul structurilor M.A.I.

Personalul care a fost fost incadrat pe perioada determinata, pe situația de risc epidemiologic, vor putea sustine examenul pentru incadrare pe perioada nedeterminata.
Astfel, a intrat în dezbatere publica un Proiect de O.M.A.I. care se dorește a modifica O.M.A.I. 55/2022, art. 3., alin. (3) care prevedea că:
,,Examenele prevăzute la alin. (1) lit. b) se organizează după ieșirea din situația de risc epidemiologic, astfel încât numirea în funcție să se poată realiza în interiorul termenului prevăzut de art. 21 alin. (1^1) din Legea nr. 136/2020, republicată, cu modificările și completările ulterioare.” și se va modifica în:


„Examenele prevăzute la alin. (1) lit. b) se organizează astfel încât numirea în funcţie să se poată realiza anterior încetării contractului individual de muncă/raportului de serviciu pe perioadă determinată.”
Se constată, că este eliminata conditia „Examenele… se organizează după ieșirea din situația de risc epidemiologic”, fiind creat cadrul legal pentru ca examenele sa se poata desfasura oricand, iar numirea în funcţie să se poată realiza anterior încetării contractului individual de muncă/raportului de serviciu pe perioadă determinată.

Având în vedere deficitul mare de personal cu care se confruntă toate structurile Ministerului Afacerilor Interne, cât și faptul că personalul care a fost încadrat în perioada pandemiei, deja a dobândit o experientă practică de aproximativ 3 ani, se impune evaluarea cunostintelor acestora și încadrarea definitivă acolo unde se impune, reducând astfel, cel putin pentru moment, din cifrele imense ce ne despart de realitate.

CONSULTĂ AICI PROIECTUL DE ORDIN

Așteptăm propunerile dumneavoastră la adresa de e-mail: sidepol@sindicatulpolitistilor.ro

Schimbarea suntem noi!

ECHIPA SIDEPOL.