Poliția Rutieră va primi dotări noi și moderne

Astfel că, la data de 5 iulie 2021, Ministerul Transporturilor și Infrastructurii, în calitate de Organism Intermediar pentru Transport și Inspectoratul General al Poliției Române, în calitate de beneficiar al finanțării nerambursabile alocate în cadrul Programului Operațional Infrastructură Mare 2014-2020, au semnat contractul de finanțare cu titlul „Dezvoltarea unui sistem mixt-mobil de monitorizare a traficului rutier privind încălcarea regulilor de circulație”.

Obiectivul implementării acestui proiect constă în creșterea gradului de siguranță şi securitate pe infrastructura rutieră. Implementarea proiectului conduce la întărirea capabilităților precum și a capacității de acțiune a Poliției Române, contribuind semnificativ la creșterea calității serviciilor oferite comunității.
Obiectivul general al proiectului va îndeplinit prin dotarea Poliției Române cu un sistem mixt mobil de monitorizare a traficului rutier privind încălcarea regulilor de circulație. Astfel, obiectivele specifice ale proiectului constau în:

 


– Achiziția a 300 de autospeciale de poliție;

– Achiziția a 250 de aparate pentru măsurarea vitezei de circulație a autovehiculelor;

– Achiziția a 44 de sisteme electronice mobile de depistare a substanțelor stupefiante în saliva;

– Achiziția a 4000 de dispozitive mobile și accesorii;

– Achiziția a 1400 de imprimante mobile;

– Dezvoltarea unui sistem informatic de colectare a datelor pentru siguranța în trafic.

Valoarea totală  este de 95.307.053,98 lei
Acest proiect ar trebui derulat cât mai rapid, asta în contextul în care gradul de indisciplină în trafic a transformat țara noastră în ”campioană” europeană la număr de decese provocate de accidentele rutiere. Dotările proiectului sperăm să fie coroborate și cu o suplimentare serioasă a efectivelor de poliție rutieră, astfel încât tragedii ca cele de pe E85 de la Bacău unde 7 oameni, dintre care 2 copii și-au pierdut viața, să nu mai aibă loc. Weekend-ul care a trecut fiind unul dintre cele mai negre din istoria rutieră, indisciplina și neatenția în trafic curmând 24 de vieți în total.

*Precizăm că în cadrul ședințelor de dialog social și în cadrul grupurilor de lucru instituite la nivelul M.A.I./I.G.P.R. organizația noastră sindicală a solicitat în nenumărate rânduri investiții și programe de dotare corespunzătoare pentru poliția rutieră, sperăm ca acest contract să fie unul care să deschidă calea multora. E nevoie de tehnică și dotări cât mai multe și cât mai moderne, eficiența misiunilor este în strânsă legătură cu gradul de înzestrare al efectivelor de poliție rutieră.

Schimbarea suntem noi!

Echipa SIDEPOL