Polițiștii ”asistenți”. Ordinul pentru arest modificat

perioada reținerii, mai marii din minister s-au sesizat că trebuie să modifice prevederile Regulamentului privind organizarea şi funcţionarea centrelor de reținere şi arestare preventivă, precum şi măsurile necesare pentru siguranța acestora aprobat prin Ordinul ministrului afacerilor interne nr. 14 din 9 februarie 2018, printr-un proiect de ordin care a fost pus, la acea vreme, în transparență decizională.

Si cum modificările de ordine sau noile ordine care trebuiesc emise se fac doar atunci când există interes la nivel înalt, nu și atunci când este vorba despre oamenii din subordine (aici facem referire la emiterea OMAI pentru punerea în aplicare a Deciziei 51/2019 a I.C.C.J- privind punerea în plată a salarizării la nivel maxim), astăzi s-a publicat în Monitorul Oficial ordinul de ministru care modifică anumite prevederi din Rgulamentul ce guvenează organizarea și funcționarea centrelor de retinere.

De parcă nu era suficient că polițiștii din cadrul acestor centre sunt suprasolicitati și își desfăsoară activitatea în condiții de neimaginat, acum vine și MAREA MODIFICARE, prin care sunt transformați în asistenți medicali.

Organizația noastră sindicală a transmis încă de la acea vreme propuneri de modificare a ordinului propus, propuneri care să vină în sprijinul colegilor care desfășoară aceste activități.

Mai rămâne să facem ”munca” celor de la DINAMO sau CIOCÂRLIA și polițiștii vor atinge ”apogeul profesional ”, îndeplinind astfel toate aribuțiile celor care doar pe hârtie și la beneficii sunt polițiști, în rest stau la umbră, cu girul ministrului și ai celor care conduc această instituție.

#Schimbarea Suntem noi!

Echipa SIDEPOL