Polițiștii de frontieră din nou în PRIMA LINIE !

 De data aceasta însă, ne confruntăm cu o situație nemaiîntâlnită în epoca modernă și anume războiul de la granița României, război prin care Federația Rusă încearcă să ocupe și să șteargă de pe harta Europei, vecina noastră, Ucraina. 

Polițiștii de frontieră sunt la datorie și în permanentă legătură cu partenerii instituționali, fiind dispuse toate măsurile necesare pentru asigurarea securității frontierelor României.

În acest moment din discuțiile avute cu colegii noștri și cu factorii decizionali din zonele afectate de războiul de la frontiera noastră, traficul prin punctele de trecere de la frontiera cu Ucraina este în ușoară creștere dar deocamdată situația este  sub control, neexistând creșteri semnificative  de persoane și auto pe sensul de intrare în România.

⚠️ Pentru a veni și mai mult în sprijinul valului de refugiați care este în continuă creștere, autoritățile române prin Comitetul Național pentru Situații de Urgență a adoptat Hotărârea numărul 9 din 25.02.2022 prin care se modifică și completează Hotărârea C.N.S.U. nr. 6 din 31.01.2022 privind procedura de aprobare a regulilor de aplicare a măsurii carantinei asupra persoanelor, în sensul EXCEPTĂRII de la măsura carantinei a persoanelor care sosesc în România din Ucraina, indiferent dacă sosesc direct din Ucraina sau tranzitează Republica Moldova.❗️