Polițiștii vor ieși și ei în stradă!

Vina este a lor, pentru că 34 de ani, prin politicile adoptate și implementate au creat doar haos social și injustiție socială, indiferent de domeniul profesional la care ne referim, acești politicieni nu au făcut nimic altceva decât a menține în sărăcie cetățenii români pentru a-și promova interesele individuale și de grup.

Așadar, vedem în ultimele zile lupta sindicală dusă de personalul didactic cu politicul care se opune cu o aroganță și un egoism ieșite din tiparele manualelor de științe politice rezolvării revendicării formațiunilor sindicale reunite care cer majorarea drepturilor salariale, în contextul în care în mod paradoxal mașinăria de propagandă a puterii promovează pe toate canalele un așa zis ”boom” economic în timp ce dascălii români sunt la coada clasamentului în Europa privind remunerarea.

În această situație ne aflăm și noi, polițiștii, aceia de care societatea nu se poate lipsi nu o zi, ci nici măcar o singură oră. În lipsa dreptului la grevă, nu ne rămâne decât să ieșim în stradă, să ne cerem cu voce tare drepturile stabilite tot de ei, prim legi redactate de geniul lor și votate de ei înșiși.

Astăzi, ne aflăm în situația disperată în care drepturi bănești precum decontarea vouceherelor de vacanță, a drepturilor de transport și transportului în concediu sunt amânate de la plată de către Ministerul Afacerilor Interne. Este absurd, tragic și nefast pentru că acesta este semnalul unui colaps iminent spre care ministerul accelerează delirant cu efecte dezastruoase și ireversibile. 

Dovada? Premiera istorică pe care MAI-ul a înregistrat-o în aceste zile când concurența la școlile de poliție a înregistrat pentru prima dată în istoria scrisă a României modern a scăzut sub 1 candidat pe loc. Practic locurile scoase la concurs vor rămâne neocupate!

Felicitări, stimați politicieni, ați reușit dezmembrarea ultimului sistem vital al acestei țări: ordinea și siguranța publică. Să nu uităm că până la această veste catastrofală, Ministerul înregistra deja un deficit teoretic de 30.000 de cadre, iar cel real depășește cu siguranța 40.000 de cadre, având în vedere nevoile operative, epuizarea și multitudinea de sarcini și misiuni.

Refuzul de a aplica Legea 153/2017 va conduce către proteste masive de stradă a polițiștilor din structurile M.A.I., polițiști care sunt privați de drepturile salariale lunar, fără ca aceștia să tragă chiulul orelor de muncă. 

Vom picheta sediile Guvernului, MAI, MF și ale altor instituții publice/politice care adăpostesc de peste 30 de ani aceeași demagogi și populiști care nu fac nimic altceva decât să conlucreze la menținerea și acutizarea unei dezordini sociale, prin aplicare sau mai bine zis prin neaplicarea unor măsuri care să apere drepturile angajaților indiferent de domeniu.

Mișcarea sindicală a rămas singurul bastion în lupta cu politica de injustiție socială la care toate partidele românești indiferent de spectrul politic din care fac parte, sau mai bine zis din care pretind că fac parte, s-au raliat în acești sumbri ani de criză socială și economică.

Acești guvernanți nu vor ca statul de drept să funcționeze și continuă cu minciunile, spunând că nu sunt bani la buget, dar realitatea îi contrazice pentru că bani exista doar pentru unii, având în vedere proiectul de O.U.G. pus în dezbatere publică care are ca scop aducerea pe grila de salarizare pentru anul 2022 a familiei ocupaționale administrație.

VEZI PROIECT
VEZI NOTĂ DE FUNDAMENTARE

Lipsa interesului tinerilor pentru o carieră militară sau polițienească nu este altceva decât produsul politicilor promovat atât de către partide și oamenii politici, cât și de mass-media și societatea civilă, societate care întotdeauna a fraternizat și a empatizat cu infractorul, decât cu apărătorul și garantului ordinii publice – polițistul -.

Așadar, polițiști din toate unitățile, uniți-vă!

Sindicatul Democratic al Polițiștilor face apel în acest ultim ceas la unitate sindicală pentru a determina prin mijloace și măsuri legale clasa politică să aplice legea în vederea acordării drepturilor salariale ce ni se cuvin!

Schimbarea suntem noi!

ECHIPA SIDEPOL!

Atasamente