Politistii vor primi banii in locul hainelor

Urmare a numeroaselor sesizari formulate de organizatia noastra sindicala atat pentru membrii de la Politia de Frontieră cat si pentru cei de la Politia Romana, cu privire la restantele normei de echipare a polițiștilor încadrați in perioada anilor 2021-2023, Ministerul Afacerilor Interne a înțeles ca trebuie sa acorde contravaloarea hainelor si ca nu poate sa oblige politistii sa ridice din magazii, ținută care nu corespunde ca si marime.
Astfel, in data de 13.02.2024, va avea loc la sediul MAI, ședința de Dialog Social, în care se va dezbate proiectul de modificare a OMAI 183/2021. De nenumarate ori am transmis sefilor de unitati și reprezentanților MAI ca nu poti sa obligi politistii sa ridice o uniforma care este deja scoasa din dotare sau sa-i obligi pe polițiști sa ridice o ținută cu 3-4 numere mai mare, doar de dragul de a scapa de aceasta.


Salutam aceasta inițiativă si fie ca unora nu le convine, noi va spunem ca lucrurile încep sa se miste si sa intre intr-o normalitate, datorită faptului că în prezent exista un dialog cu domnul ministru. Speram ca pe mandatul domniei sale sa reusim si actualizarea normei de echiparea la valoarea reala, astfel incat polițiștii sa nu mai fie sacrificați de clasa politică.
Schimbarea suntem noi!