Pregătirea polițiștilor = NULĂ
Deși au fost unele voci sindicale sau profesionale care au afirmat că această dispoziție a fost emisă ca urmare a ultimelor evenimente și ar reprezenta o reacție a conducerii armei Poliție, de fapt aceasta a fost emisă anterior cazului de la Pitești, ba mai mult această dispoziție nu este altceva decât un simulacru copy-paste a altor ordine și dispoziții din trecut.
Toate aceste acte normative care reglementează acest domeniu de activitate s-au dovedit a fi NULE, în contextul în care activitățile de pregătire, antrenament, instruire, instrucție, perfecționare și specializare fie nu se fac deloc, fie se fac de formă sau mai bine zis după o vorbă românească, de mântuială. Rezultatul și deznodământul acestei epopei nefiind decât un eșec constant și continuu, fapt ce generează o stare de nesiguranță atât din partea cetățenilor, cât și din partea polițiștilor.
(așa-zisa pregătire tactică a polițiștilor români)
Referitor la Dispoziția I.G.P.R. nr.27/31.03.2021, considerăm că astfel de dispoziții sunt pentru „delectarea”, la o cafea, a polițiștilor și pentru a aduce un zâmbet „tâmp” pe fețele celor ce rezolvă „anagrame”. Din toată înșiruirea de cuvinte, aruncate sau copiate, fără noimă, noi am înțeles că avem „șaua” dar n-avem „calul”, deci, până aici, sper că suntem de acord, cel puțin cei care mai suntem polițiști.
Revenim și facem o „traducere” liberă ca și impact:
– pregătirea sportivă (copy paste)-deci nimic nou
– pregătirea tragerii (copy paste)-același nimic
– tactică și intervenție (copy paste)-zero absolut
(polițiști englezi asupra cărora s-au aruncat cocktail-uri molotov în cadrul unei sesiuni de instrucție specifică)
Presupunem că singura modificare ar fi cea care prevede că polițistul se poate pregăti fizic în timpul programului de lucru (pe banii lui) neexistând baze de antrenament la nivel teritorial. Adică facem din nou un pas pionieresc în domeniul și practica polițienească europeană și devenim singurul stat care nu este capabil nici măcar să își antreneze polițiștii în baze sportive proprii și îi trimitem la privat să facă ”schimb de experiență” cu interlopii, infractorii și toate elitele sociale. Va fi benefic, nu?
O altă anomalie ar fi faptul că avem tot felul de pregătiri(formale, nonformale și informale) dar n-avem formatori. MINUNAT!!!
De asemenea avem cursuri de pregătire profesională fără recunoaștere, la final de curs se eliberează o adeverință (asta să justificăm timpul pierdut).
Iar o chestie inovatoare:
Managerii identifică și numesc, pe baza a nu știm ce, personalul care va efectua pregătirile.
Posibil ca aceste ordine să „liniștească” marea masă și din această cauză toată „suflarea” polițienească” să fie mulțumită. Putem schimba, oare, ceva ce a fost „pecetluit” sau avem același rol ca C.C.R.-ul, „consultativ” și nimic altceva, atat timp cat conducerea Politiei Romane a uitat de consultarea politistilor operativi si dialog social, mai ales in contextul emiterii unui astfel de act, cu aplicabilitate majora si impact pentru politistii activi.
Pe această cale, vă solicităm să ne transmiteti opiniile voastre, pentru a putea să aducem îmbunătățiri modalității în care (să sperăm), se va pune în aplicarea dispoziția în cauză. Puteți face acest lucru la adresa de e-mail: sidepol@sindicatulpolitistilor.ro
Schimbarea suntem noi!
Echipa Sidepol