Primele ”autospeciale” repartizate în țară

Ca element de noutate la aceste noi mașini destinate structurilor operative se remarcă noul model de inscripționare, specific poliției germane și poloneze, mult mai vizibil dar care a atras un val de critici din partea polițiștilor și a opiniei publice.

Momentan nu se știe oficial cum vor fi repartizate acestea, încă așteptăm un răspuns din partea ministerului, pe această temă fiind deja înaintată o adresă (VEZI COMUNICAT). Trebuie menționat faptul că aceste noi autovehicule sunt dotate din punct de vedere tehnic DOAR cu sisteme speciale de avertizare acustice și luminoase. Deși sesizările colegilor noștri din stradă au fost nenumărate și nu au lipsit niciodată, cu ocazia întocmirii caietelor de sarcini ale licitațiilor care au ca obiect achiziția de mijloace de mobilitate, protecție și intervenție pentru polițiști, acestora nu li s-a cerut niciodată o părere. Mai mult, diferențele dintre ”autospecialele” Poliției Române și cele din Europa sunt enorme.

Acestor noi mașini lipsindu-le echipamente și tehnologii esențiale precum: stație de comunicare TETRA, tabletă/sistem accesare baze de date, kit de ordine publică/rutieră/rural, etc. Problema fiind lipsa unei strategii de standardizare a dotărilor pe care polițiștii le primesc, așa că vom vedea în continuare polițiști de ordine publică care vor fi nevoiți să comunice cu ajutorul telefoanelor mobile, să se apere cu ajutorul caschetei pentru că nu au scuturi și căști, vom vedea în continuare polițiști rutieri care vor patrula drumurile țării cu mașini fără radare și sisteme de verificare a persoanelor, etc.

Schimbarea suntem noi!

Echipa SIDEPOL