Primele rezultate de la testele privind noua uniformă

În urma analizelor efectuate a rezultat faptul că specificațiile tehnice ar fi fost respectate de producători, însă chiar și așa au fost dispuse măsuri care să prevină uzura prematură având în vedere mediul și condițiile în care sunt folosite uniformele de serviciu. 

Croiala de tip slim, aparent solicitată de unii polițiști(?!), a fost una din cauzele care au dus la ruperea pantalonilor de serviciu, fapt pentru care nu se va mai permite ca pantalonii să aibă o astfel de croială. Vor fi înlocuite benzile velcro ale articolelor în cauză care au prezentat probleme. Pantalonii vor fi prevăzuți cu găici duble, așa cum am cerut și noi în primele solicitări privind îmbunătățirea noii uniforme, propuneri care nu au fost preluate la acea vreme. Găicile duble vor fi prevăzute cu capse pentru a prinde centura la nivelul taliei și pentru a o fixa. Vor fi aplicate întărituri duble în zona inghinală astfel încât să nu mai existe cazuri în care pantalonii se vor rupe în timpul unor mișcări bruște sau intensive.

Materialul din care vor fi confecționate articolele va fi tratat suplimentar, iar materialul de tip mesh al cămășilor va fi înlocuitUn aspect de noutate în constituie înlocuirea tricoului cu mânecă lungă care va fi unul de tip ”bluză tactică”, asemănător modelului de mai jos:

Chiar și în aceste condiții în care se depun eforturi susținute pentru repararea unor defecte și deficiențe constatate la noua uniformă, nu putem să nu ne exprimăm dezamăgirea față de faptul că încă de la momentul în care s-a discutat despre schimbarea noii uniforme am solicitat testarea în stradă a unor modele de uniformă. Chiar și după ce a fost stabilit ”noul model” am solicitat iarăși să fie testat în stradă de către polițiști, iar lipsa acestei testări a condus către acest punct. 

De altfel, decizia de creare a unei uniforme de la 0 având în vedere miile de modele ultra calitative oferite de producători și furnizori consacrați la nivel mondial și european a fost una deloc inspirată credem noi, întrucât în toți acești 2 ani de când au fost modificate actele normative care prevăd adoptarea noii uniforme, nu s-a reușit stabilirea cu exactitatea unui model conform, calitativ, care să răspundă nevoilor.

Nu mai discutăm și de faptul că unele organizații sindicale au propus eliminarea unor aspecte de bun simț precum găicile de prindere a microfonului de stație sau body-cam-ului de articolele de îmbrăcăminte sau modificarea șepcuței de serviciu care acum seamănă cu o șapcă achiziționată în bazar după ce a fost îndepărtată emblema și inserată o inscripționare ieșită în relief de mărimea unui elefant.

Despre articolele de platcă galben-verzuie în partea superioară nici nu are sens să mai discutăm, organizația noastră sindicală opunându-se din prima secundă când a aflat că aceste articolele verzui se vor acorda tuturor structurilor indiferent de specificul lor. Acest proces pe repede înainte nu a făcut decât să genereze nemulțumiri în rândul polițiștilor care și-au pierdut încrederea că noua uniformă va fi vreodată ceea ce și-au dorit.

Însă, sperăm noi, prin dialogul avut cu reprezentanții direcției de profil din I.G.P.R. care au achiesat la ideea introducerii unui sistem de feedback pe paginile interne de internet să putem ajunge la un numitor comun privind noua uniformă între ce se vrea a fi și ce trebuie să fie.

Vă vom ține la curent cu aceste măsuri de remediere a problemelor constatate la noua uniformă, urmând a vă informa etapizat. Până atunci așteptăm sesizările voastre pe acest subiect la adresa de e-mail: sidepol@sindicatulpolitistilor.ro

Schimbarea suntem noi!

Echipa SIDEPOL