Probele sportive la poliție susținute cu branula în braț

Nu mare ne-a fost surprinderea, când mai mulți membri ai Sindicatului Democratic al Polițiștilor SIDEPOL, din cadrul I.P.J. Tulcea, ne-au contactat și ne-au comunicat, că deși se află în concedii medicale sau sunt scutiți medical de la desfășurarea de activități sportive/fizice,

șeful Structurii de Pregătire Profesională, i-a convocat la activitatea de evaluare sportivă și le-a transmis că nu-l ,,interesează” că sunt scutiți medical, pentru că trebuie să se prezinte pe stadion cu scutirea/concediul medical în mână și acolo va stabili dacă sunt sau nu scutiți de la desfășurarea de activități fizice, pentru că, nu-i asa, probabil are si dumnealui vreo diploma de doctor, chiar dacă nu în medicină, dar bună și aia pe care o are, pentru ca românii se pricep la toate (poliție, fotbal,politică, medicină, educație și lista poate continua)

Se pare că în fiecare zi în Poliția Română, apar tot mai multe ,,genii” și ,,capacități” care se bat într-un concurs desfășurat între șefii ajunși în funcții vremelnic și lipsiți de experiență managerială, pentru a demonstra cine a inventat ,,mersul pe jos” și ,,apa caldă”.
Stimate ,,coleg”, îți transmitem doar că funcția pe care o deții este o funcție efemeră, câștigată ,,probabil pe merit”, ca majoritatea funcțiilor de conducere din cadrul Poliției Române, fără a avea importanță culoarea sau susținerea politică, pentru că nu-i așa:,, polițistul este apolitic”.

Lăsând deoparte acest aspect, suntem convinși că în momentul în care ai învățat pentru acest post, ai aprofundat și prevederile OMAI 140/2016 – privind activitatea de management resurse umane în unitățile de poliție ale MAI, OMAI 154/2004 – privind activitățile de educație fizică și sport în MAI, OMAI 577/2008 privind programul de lucru al polițiștilor, formele de organizare a acestuia și acordarea repausului săptămânal, cât și Dispoziția 50/2022, dar se pare că le-ai uitat, motiv pentru care îți recomandăm restudierea lor.

De asemenea, îți spunem tot noi, că în momentul în care polițistul primește un concediu medical, în mod obligatoriu acesta trebuie vizat de către medicul unității, iar aceste documente pot fi solicitate Centrului Medical Județean în situația în care nu au ajuns la conducerea inspectoratului și nu trebuie nimeni să se prezinte cu astfel de documente în cazul în care polițistul este bolnav la pat sau se află în timpul liber, ori în recuperarea capacității de muncă după executarea serviciului.
Totodată, organizația noastră sindicală o să sesizeze aceste abuzuri către structurile ierarhic superioare de la Bucuresti, dar până atunci solicităm lucrătorilor din cadrul IPJ Tulcea – Biroul Control Intern, să se autosesizeze, pentru că știm că ne urmăresc postările și le mulțumim despre acest lucru.

De altfel, la nivel de țară, am fost sesizați de mai mulți membri despre excesul de zel de care dau dovadă anumiți lucrători din cadrul Serviciilor de Pregătire Profesioanlă cu ocazia desfășurări activităților specifice, dar se pare că unii întrec orice limită. Chiar dacă există un mare plus prin înființarea acestor structuri și in marea majoritate a cazurilor colegii își fac treaba, mai există și zelosi, poate unii dintre ei visându-se inspectori șefi sau ceva mai sus decât sunt acum, dar sunt și situatii pertinente, obiective si justificate cu documente în acest sens, cand colegii chiar nu pot participa la astfel de activități.

Vă rugăm ca în continuare să ne sesizați problemele dumneavoastră, pentru a le putea transmite și noi reprezentanților de la I.G.P.R. și de la M.A.I., nu de altceva dar conducerea acestor instituții întotdeauna ne-a rugat să le aducem la cunoștință aceste derapaje ale mai micilor lor colegi din teritoriu.
În încheiere, dorim să transmitem acestor ,,zmei” ai Poliției Române că ,,mersul pe jos” și ,,apa caldă” au fost inventate cu mult înainte de nașterea lor și ideal ar fi să nu uite că indiferent de poziția socială și de funcția pe care o ocupi, cel mai important lucru este să fii om și să nu uiți de unde ai plecat.

Schimbarea suntem noi!
Echipa SIDEPOL