Proiecte importante pe ordinea de zi a conducerii M.A.I. Vezi în link-ul de mai jos

1.-Proiectul Legii privind organizarea și funcționarea Sistemului Informatic Național de Semnalări și participarea României la Sistemul de Informații Schengen, precum şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative;

2.-Proiectul Ordinului ministrului afacerilor interne pentru aprobarea Normelor metodologice privind condițiile de acordare a majorării prevăzute la art. 7 alin. (4) din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 110/2021 privind acordarea unor zile libere plătite părinților și altor categorii de persoane în contextul răspândirii coronavirusului SARS-CoV-2.

Primul proiect pus în dezbatere pe ordinea de zi, vizează asigurarea cadrului juridic necesar participării României la schimbul de date cu statele membre Schengen, având menirea de a contribui la întărirea cooperării între autoritățile române competente și cele din statele membre și vă punem la dispoziție proiectul pentru a-l studia si transmite propuneri pe care să le susținem în cadrul ședinței, mai sus amintite.

 CITEȘTE PROIECTUL INTEGRAL

Cel de-al doilea proiect, si poate cel mai important pentru o parte dintre polițiști, mai ales acei colegii care au copii prescolari si/sau scolari, face referire la normele de aplicare privind condițiile de acordare a majorării  prevăzute la alin. (4),  art. 7 din OUG nr. 110/2021 privind acordarea unor zile libere plătite părinților și altor categorii de persoane în contextul răspândirii coronavirusului SARS-CoV-2, așa cum vă anunțam într-o informare anterioară (VEZI AICI):

 art. 7 alin. (4) din OUG nr. 110/2021 prevede că:

…în situația în care angajatorul nu aprobă cererea de acordare a zilelor libere, părintele are dreptul la o majorare acordată suplimentar drepturilor salariale cuvenite, în cuantum de 75% din salariul de bază/salariul de funcție/solda de funcție corespunzătoare unei zile lucrătoare, dar nu mai mult de corespondentul pe zi a 75% din câștigul salarial mediu brut utilizat la fundamentarea bugetului asigurărilor sociale de stat, corespunzător numărului de zile lucrătoare.

 VEZI PROIECTUL DE OMAI

Părintele care se află în una dintre situațiile prevăzute la art. 3 din Legea nr.277/2010 privind alocația pentru susținerea familiei, republicată, cu modificările și completările ulterioare, poate opta fie pentru acordarea de zile libere potrivit art. 1 din OUG nr. 110/2021, fie pentru acordarea majorării drepturilor salariale cuvenite potrivit art.7 alin. (4) din același act normativ, fără ca aceste drepturi să poată fi cumulate pentru aceeași perioadă.

DESCARCĂ MODEL DECLARAȚIE SI RAPORT

Vă solicităm să ne transmiteti observatiile si propunerile pe care le aveti, pe marginea celor două subiecte aflate pe ordinea de zi, pentru a putea sustine ideile dvs. în fața factorilor de decizie din cadrul M.A.I., la adresa de e-mail: sidepol@sindicatulpolitistilor.ro

Schimbarea suntem noi!

Echipa SIDEPOL

Atasamente