Propuneri privind schimbarea uniformei de poliție

Un proiect care a fost plimbat timp de 3 ani de zile prin birourile M.A.I./I.G.P.R., asumat de fosta guvernare dar neagreat de actuala care a propus altceva. Sperăm ca de această dată polițiștii să aibă ocazia în sfârșit de a beneficia măcar de o uniformă la standarde tactice și de siguranță europene, dacă la restul capitolelor sunt restanțieri.

Așa cum am anunțat, setul de propuneri referitoarea la schimbarea uniformei a fost deja finalizat și înaintat Direcției Generale Juridice, în vederea analizării. Nu ne rămâne decât să participăm activ la dezbaterea publică ce sperăm a avea loc curând, unde sperăm noi, să aflăm mai multe date și informații cu privire la această inițiativă. Propunerile formulate, vin din partea polițiștilor operativi bazate pe experiența misiunilor din stradă.

De asemenea ne dorim ca divergențele politice să nu afecteze bunul mers al acestui proiect și că indiferent de deznodământ, acesta să își continue parcursul legislativ procedural până la aprobare.

 

 

 

{facebook}https://www.facebook.com/watch/?v=307045673899600&extid=B3O8EHMzG1n6rFq8{/facebook}

 

 

Propunerile organizației noastre sindicale au vizat în principal:

-schimbarea suportului și însemnelor de grad pentru a le compatibiliza cu tendința la nivel European, dar mai ales pentru îmbunătățirea calității și rezistenței materialului. Practica anilor anteriori ne-a demonstrat că în urma purtării succesive, apare efectul de deformare ca urmarea formei și dimensiunilor mari pe care le are suportul.

-schimbarea materialului ecusonului nominal, din metal în textil. Am subliniat că acel dreptunghi metalic în colțuri și cu agrafă poate fi periculos la uniforma de serviciu, din cauza unor vătămări ce pot apărea în urma unei căzături sau a unei lupte corp la corp.

-am insistat pe modificarea emblemei de mânecă, aceasta cuprinzând însemnul heraldic al structurii concomitent cu tricolorul.

-am solicitat introducerea în norma de echipare specifică pentru polițiștii de ordine a publică a combinezonului și a vestei multifuncționale modulare.VEZI AICI PROPUNERILE SINDICATULUI SIDEPOL

 

Vom rămâne implicați în acest demers, urmărind cu atenție parcursul legislativ și etapele dezbaterii publice, urmând ca în final să revenim cu noi precizări.

De asemenea reprezentantul SIDEPOL va participa la Comisia de Dialog Social de la nivelul MAI, unde va susține îmbunătățirea cadrului legal privind compunerea și portul uniformei.

 

Schimbarea suntem noi!

 

Echipa SIDEPOL

Atasamente