Reguli propuse de autorități după ridicarea stării de urgență. Vezi document

aplicate după ridicarea stării de urgență.

VEZI PRINCIPALELE PROPUNERI:

A. Obligativitatea purtării măștii de protecție în spațiile publice închise, spațiile comerciale, mijloacele de transport în comun și la locul de muncă.

B. Obligația organizării activității, de către instituțiile și autoritățile publice, precum și toți operatorii economici publici și privați astfel încât să fie asigurat triajul epidemiologic, pentru întregul personal propriu, precum și dezinfectarea obligatorie a mâinilor înaintea intrării în serviciu.

C. Luarea de măsuri, de către operatorii economici și instituțiile publice ce desfășoară activități comerciale/de lucru cu publicul care implică accesul persoanelor în interiorul clădirilor, pentru:
1. realizarea accesului astfel încât să fie asigurată o suprafață minimă de 4 mp pentru fiecare client/persoană și o distanță minimă de 2 m între oricare două persoane apropiate;
2. verificarea temperaturii, care nu trebuie să depășească 370, la intrarea în incintă;
3. dezinfectarea frecventă a suprafețelor expuse și evitarea aglomerării de persoane, în special în zonele caselor de marcat.
4. efectuarea, de către furnizorii publici și privați de transport persoane, dezinfectării frecvente a spațiului mijloacelor de transport și de a respecta regulile specifice.
5. decalarea programului de lucru, de către instituțiile publice și operatorii economici, cu un număr de peste 50 de angajați, astfel încât să se evite aglomerarea mijloacelor de transport în comun.
6. dispunerea de măsuri, de către toate persoanele juridice de drept public sau privat, pentru desfășurarea muncii la domiciliu, pentru o parte din personal, dacă activitatea desfășurată permite această măsură.


D. Se recomandă adoptarea următoarelor măsuri:
1. rămânerea în locuință/gospodărie a persoanelor care prezintă semne și simptome de viroză respiratorie și informarea medicului de familie;
2. evitarea intrării în spațiile aglomerate de orice tip dacă nu este strict necesar.

 VEZI TOATE MĂSURILE PROPUSE  

Persoanele interesate de măsurile propuse și aplicabilitatea lor pot  transmite observațiile la adresa de mail propuneri.relaxare@ms.ro

Schimbarea suntem noi!

Echipa SIDEPOL

 

Atasamente