S-a dat startul reconstruirii și modernizării unor sedii de subunități de poliție

Astfel, în perioada următoare intră în linie dreaptă procedurile de derulare a unor licitații fie pentru unele studii de consultanță privind verificarea documentației tehnice, fie pentru executarea propriu zisă a proiectării și construirii următoarelor sedii:

1. Consolidare, modernizare și extindere Sediu Secția 18 Poliție București;

2. Demolare și reconstruire sediu Secția 14 Poliție București;

3. Demolare și reconstruire sediu Secția 9 Poliție București;

4. Consolidare, modernizare și extindere sediu Secția 3 Poliție București;

5. Demolare și reconstruire sediu Poliție oraș Popești-Leordeni – I.P.J. Ilfov;

6. Demolare și reconstruire sediu Poliție Municipiul Pitești – I.P.J. Argeș.

Aceste investiții sunt mai mult decât binevenite în contextul în care zeci, dacă nu chiar sute de sedii ale unor unități și subunități de poliție de la nivelul Poliției Române așteaptă de ani de zile lucrări de modernizare sau chiar de reconstruire din cauza gradului ridicat de degradare. Speram că după același principiu, vor lua exemplu și ordonatorii terțiari de credite și vor începe reabilitarea posturilor comunale de poliție, unde încă suntem în sec al XIX-lea cu WC-uri în fundul curții. De altfel amintim aici și situația unor sedii ale unor secții de poliție urbană din țară care sunt situate la parterul sau etajul 1 al unor blocuri de locuințe, iar 10-12 polițiști sunt îngrămădiți în încăperi de maxim 15 m pătrați.

În medie aceste proiecte sunt estimate a fi finalizate în 24 de luni de la data începerii lor în funcție de tipul de achiziție, proiectare și/sau execuție propriu-zisă a lucrărilor.

Vom urmări cu interes întregul proces prin care sediile enunțate anterior vor fi modernizate/reconstruite, iar între timp vom continua să solicităm M.A.I. și I.G.P.R. să intervină și pentru restul sediilor care au nevoie de reparații urgente.

Schimbarea suntem noi!

ECHIPA SIDEPOL