Se înființează grupele canine la nivelul Poliției Române

Deși dialogul social la nivelul Poliției Române pare a fi ”mort” și implicit ”mut”, după o serie lungă de solicitări înaintate către M.A.I., respectiv I.G.P.R. (vezi solicitare 1, vezi solicitare 2, vezi solicitare 3vezi ultima solicitare), în perioada imediat următoare urmează o convocare a organizațiilor sindicale pe tema înființării unor grupe canine la nivelul unităților de poliție din țară.

Organizarea și funcționarea acestor grupe în subordinea serviciilor de ordine publică trebuia să rămână un deziderat pentru o Poliție Română modernă, însă din păcate acest proiect a stat ani de zile prin sertarele factorilor de decizie care nu au achiesat la ideea unei structuri operative de suport care să sprijine atât activitatea formațiunilor de ordine publică, cât și cele de investigații criminale, criminalistică, arme și explozibili cu câini specializați în toate domeniile necesare executării misiunilor încredințate.

Noile structuri vor încadra mai mute cupluri chinotehnice ce vor reuni specializări precum:

câini de patrulare/intervenţie;
câini de prelucrare urmă;
câini de detectare explozivi şi materiale pirotehnice;
câini de detectare stupefiante;
câini de detectare tutun;
câini de detectare cadavre;
câini de căutare şi salvare persoane din diferite medii.

Noile achiziții de autospeciale au prevăzut spre alocare 100 de autovehicule special echipate pentru structurile canine, sperăm ca licitația să se deruleze iar înzestrarea să se realizeze cu prioritate pentru viitoarele grupe canine(vezi comunicat).

Mai multe detalii despre proiect le vom comunica după convocarea organizațiilor sindicale, până atunci puteți să ne transmiteți părerile și sugestiile dumneavoastră legate de proiectul poliției canine la adresa de e-mail: sidepol@sindicatulpolitistilor.ro.

Schimbarea suntem noi!

Echipa SIDEPOL