Se modifică H.G. privind decontarea transportului pentru polițiști

din instituțiile de apărare, ordine publică și siguranță națională.

Ședința va avea loc în sistem videoconferință și are un subiect mult discutat și contestat în ultimii ani, pe ordinea de zi, DECONTAREA TRANSPORTULUI.

Prin acest nou proiect se intenționează crearea unui cadru legal care să simplifice acordarea acestui drept și în același timp, se dorește a se implementa o modalitate unitară de acordare a drepturilor de transport, pentru tot personalul din cadrul instituțiilor de apărare, ordine publică și siguranță națională.

Principalul element care va evidenția diferența față de vechea hotărâre (1292/2003), este acordarea dreptului de transport sub forma unei sume forfetare diferențiată în funcție de distanța dintre locul de muncă și localitatea de domiciliu sau reședință, pentru personalul mutat în interesul serviciului în altă unitate decât cea de domiciliu.

Această noutate aduce cu ea și noi valori ale sumelor pe care personalul îndreptățit să solicite/primească acest drept le va primi, valori ce pot chiar dubla cuantumul sumei primite până acum.

Chiar și așa, încă mai râmăn câteva inadvertențe pe care ne vom vedea nevoiți să le corectăm, prin propunerile pe care reprezentantul organizației noastre sindicale le va prezenta în cadrul ședinței Comisiei de Dialog Social.

 VEZI PROIECTUL DE HOTĂRÂRE

Pentru a putea avea o reprezentare corectă a realității de care v-ați lovit atunci când ați solicitat decontarea transportului, vă solicităm să ne transmiteți propunerile/observațiile dvs. la adresa de e-mail: sidepol@sindicatulpolitistilor.ro, urmând a le centraliza și transmite către conducerea M.A.I. înaintea acestei ședințe, pentru a putea discuta direct pe subiect la data organizării videoconferinței.

Schimbarea suntem noi!

Echipa SIDEPOL

 

Atasamente