Se prelungește acordarea normei de echipare, dar întârzie noua uniformă!

În cursul zilei de azi, Ministerul Afacerilor Interne a postat următorul comunicat:

”Conducerea Ministerului Afacerilor Interne a luat decizia de a proroga termenele prevăzute în cuprinsul articolelor 10-14 din OMAI nr.183/2021privind aprobarea Regulamentului pentru compunerea și portul uniformelor de poliție, precum și a Regulilor pentru aplicarea normelor privind echiparea polițiștilor de la 31.03.2022 la 30.06.2022.

Potrivit art. 10 din OMAI 183/2021, pentru asigurarea noilor articole de echipament pentru polițiști prevăzute în Hotărârea Guvernului nr. 1.061/2002 începând cu luna aprilie 2022 până la data de 31 decembrie 2024, respectiv până la dotarea integrală cu articolele de echipament prevăzute în normele nr. 1 și 2 din anexa nr. 2 la Hotărârea Guvernului nr. 1.061/2002, republicată, cu modificările și completările ulterioare, polițiștii vor primi numai echipament în limita echivalentului valoric al cotei-părți anuale.

Decizia de a proroga acest termen este motivată de complexitatea întregului proces de schimbare a uniformelor și de contextul economic mondial care a generat întârzieri semnificative în furnizarea de materii prime cu proprietăți superioare, noile uniforme urmând să fie confecționate din materiale care sa asigure confort și protecție polițiștilor.

Ca urmare a deciziei conducerii MAI, până la 30 iunie a.c., polițiștii vor beneficia de aceleași drepturi ca și până acum.”

Decizia aceasta a venit ca urmare a solicitărilor organizațiilor sindicale, solicitări făcute încă de anul trecut întrucât, așa cum bine a fost prevăzut, nu s-a reușit stabilirea unui model de uniformă în timp util astfel încât sistarea normei de echipare să fie efectuată simultan cu distribuirea noilor uniforme. Așadar, ținând cont de aceste considerente, precum și de faptul că situația financiară actuală nu este cea mai prielnică pe fondul ultimelor creșteri ale prețurilor, Federația Sindicatelor Democratice din România, la care Sindicatul Democratic al Polițiștilor SIDEPOL este afiliat, a înaintat M.A.I. o solicitare de prorogare a termenului de acordare a banilor de echipament.

Vă vom ține la curent cu noutățile legate de procesul de schimbare al uniformei, iar în continuare în cazul în care aveți propuneri sau observații, le puteți trimite la adresa de e-mail:sidepol@sindicatulpolitistilor.ro.

Schimbarea suntem noi!

Echipa SIDEPOL