Ședință de lucru la I.G.P.F.

și a făcut următoarele precizări structurate pe paliere:
Resursa umană:
– până la sfârșitul anului vor fi scoase la concurs din sursă externă un nr. de 500 de posturi în cadrul IGPF ( 380 funcții de agent ture de serviciu, 29 funcții de personal contractual, 44 funcții de agent specialist și 47 funcții de ofițer specialist).
– se intenționează mărirea schemei de școlarizare a școlilor de agenți de poliție de frontieră, precum și transformarea Școlii de Perfecționare a Pregătirii Personalului Poliției de Frontieră Drobeta Turnu Severin în școală de politie de frontieră care sa pregătească undeva un nr de 100 de elevi .
-domnul inspector general a transmis faptul că a solicitat Ministerului Afacerilor Interne suplimentarea schemei de personal a IGPF cu un număr de 1.100 funcții.
-au mai fost dezbătute aspecte din cuprinsul Concepției Inspectorului General al Poliției de Frontieră, în acest sens organizația noastră a depus și un material în care au fost inserate propunerile noastre în ceea ce privește întocmirea planului de acțiune de către coordonatorii turei de serviciu ,totodată sa existe posibilitatea acordării unei indemnizații de conducere

Logistica:

-în ceea ce privește ținuta, a fost prezentat un concept de uniformă modern, tactic, realizată din materiale de înaltă calitate, de tip Frontex, iar ca și element de noutate am observat că nu vor exista diferențe de culoare între sacou și pantalon. Astfel, până în luna martie  2023 la sectoare va ajunge un lot ”zero” de uniforme de serviciu, care vor putea fi probate/testate de angajații PFR astfel încât daca se impune să fie făcute modificări, iar materialele din care este confecționată ținuta să fie de calitate superioară.

-la Garda de Coastă vor fi achiziționate două nave maritime în valoare de cca 30 milioane de euro, care vor putea fi folosite și pentru misiuni de salvare pe mare, precum și ambarcațiuni rapide care vor putea fi folosite atât fluvial cât și maritim
-vor fi achiziționate aparate de supraveghere aeriană;
-se vor reabilita  5 sectoare ale PFR: Negru Vodă, Băneasa, Orlea,Darabani și Vicovu de Sus;
-vor fi achiziționate 2 nave de supraveghere maritimă pentru Garda de Coastă;
-vor fi achiziționate șalupe de intervenție aproximativ 20 buc;
-vor fi achiziționate aproximativ  50 autospeciale de tip Raptor;
-vor fi achiziționate ATV-uri și UTV-uri;
-vor fi achiziționate veste și căști antiglonț;
-vor fi achiziționate un număr de 8 microbuze transportarea personalului propriu;
-vor fi achiziționate  lămpi UV precum și aparate foto pentru criminalistica.

Financiar:
-începând cu luna iulie se va pune în plată sporul de specialist de clasă;
-polițiștii promovați pe funcții  si care au fost avansați în gradul următor vor fi plătiți.

Dialogul avut cu conducerea instituției a fost unul constructiv, iar în termen de 90 zile s-a stabilit ca o nouă întâlnire să aibă loc în același format.

Schimbarea suntem noi,
ECHIPA SIDEPOL