Şedinţe pentru acordarea salariilor pentru lucrări de exceptie

la 50% din salariul de functie pentru lucrări de excepţie sau misiuni speciale, conform prevederilor legii salarizării.

Fiecare unitate va primi un număr de indicatori ca și în semestrul II al anului trecut, salariile pentru lucrări de excepție urmând a fi acordate în procente de de 30%, 40%, 50%, azi fiind termenul limită de analiză şi transmitere a propunerilor, de la unităţile din teritoriu.

 

Din experiența anilor trecuți, atragem atenția conducerii I.G.P.R. și unităților subordonate, cu privire la invitarea reprezentanților organizațiilor sindicale la aceste ședințe de conducere, nu de putine ori întâlnindu-ne cu subiectivismul anumitor șefi, în ceea ce privește întocmirea notelor de fundamentare pentru unii lucrători ”favorizați ai soartei”.

De asemenea, vom susţine faptul că trebuie avut în vedere criteriul procentului de încadrare din fiecare unitate, unde, după cum bine cunoaștem cu toții, agenții depășesc numărul ofițerilor de poliție, fapt pentru care propunem analizarea notelor de fundamentare si din acest considerent și împărțirea indicatorilor primiți procentual cu funcțiile ocupate de către fiecare categorie profesională (agenți/ofiteri/personal contractual).

Reprezentanții organizației noastre sindicale vor fi prezenți în toate unitățile în care avem membri și vom susține respectarea profesionalismului, a obiectivității și echității celor care si-au făcut datoria așa cum trebuie și mai mult decât atât.

Vă rugăm să ne comunicaţi, în timp util, acolo unde apar discrepanţe prvind acordarea majorărilor, faţă de realitatea existentă, pentru a putea interveni eficient în soluţionarea unor eventuale actiuni de favorizare a unor lucrători „abonaţi” la aceste majorări, în detrimentul celor care muncesc cu adevărat, însă nu sunt în graţiile „şefilor”.

Schimbarea suntem noi!
Echipa SIDEPOL