Sesiune nouă de admitere în școlile de poliție ale M.A.I.

Ministerului Afacerilor Interne.

Probele de concurs pentru admiterea în unitățile de învățământ sunt proba de evaluare a cunoștințelor și proba de evaluare a performanței fizice și sunt evaluate cu note de la 1 la 10, în cazul probei de evaluare a cunoștințelor și de la 5 la 10, în cazul probei de evaluare a performanței fizice. Nota de promovare a fiecărei probe fiind minimum 5, iar nota finală se calculează ca medie aritmetică a notelor obținute la probele prevăzute anterior.

CALENDARUL DESFĂȘURĂRII SELECȚIEI

Depunerea cererilor de înscriere privind recrutarea candidaților pentru admiterea în instituțiile de învățământ care pregătesc personal pentru nevoile Ministerului Afacerilor Interne, se completează de către candidat în mod lizibil, se semnează și se transmite, exclusiv în format electronic, la adresa de e-mail a unității de recrutare, în perioada 02-14 septembrie 2021, inclusiv în zilele de sâmbătă și duminică.

Pentru depunerea documentelor pentru dosarul de recrutare, candidații depun documentele solicitate până la data de 22 septembrie 2021.

Evaluarea psihologică a candidaților se realizează până la data de 20 septembrie 2021, de specialiști din cadrul MAI, în conformitate cu Dispoziția directorului Centrului de Psihosociologie al MAI, potrivit planificării întocmite împreună cu structurile cu atribuții de recrutare.

Susținerea probei de evaluare a performanței fizice se susține, în perioada 29 septembrie – 5 octombrie 2021, indiferent de unitatea de învățământ pentru care candidatul a optat, în centrele zonale de selecție, potrivit arondării prevăzute în anexa.

Susținerea probei de evaluare a cunoștințelor se susține în data de 9 octombrie 2021, la unitățile de selecție de către candidații care au promovat proba de evaluare a performanței fizice.

Soluționarea contestațiilor la proba de evaluare a cunoștințelor se transmit online la adresa de e-mail a unității de învățământ și se soluționează în termenul prevăzut prin graficul concursului de admitere, la sediul acesteia. Candidații pot contesta numai rezultatul obținut la propria lucrare.

Examinarea medicală se realizează potrivit prevederilor Ordinului m.a.i. nr. 105/2020 pentru candidații care se încadrează în numărul de locuri scoase la concursul de admitere, în ordinea descrescătoare a notelor finale, în perioada 11 – 31 octombrie 2021.

Sunt declarați admiși candidații care au fost declarați apt medical, în ordinea descrescătoare a notelor finale, Rezultatele finale ale admiterii se afișează la sediul unităților de învățământ și se postează pe site-ul oficial al acestora, până la data de 3 noiembrie 2021.

VEZI CARE SUNT CENTRELE ZONALE DE SELECȚIE

 pentru susținerea probei de evaluare a performanței fizice

 Academia de Poliție „Alexandru Ioan Cuza” – pentru candidații din Municipiul București și județele: Argeș, Călărași, Constanța, Giurgiu, Ialomița, Ilfov, Teleorman, Tulcea;

 Școala de Agenți de Poliție „Vasile Lascăr” Câmpina – pentru candidații din județele: Brașov, Brăila, Buzău, Covasna, Dâmbovița, Galați, Prahova, Vrancea;

 Școala de Agenți de Poliție „Septimiu Mureșan” Cluj-Napoca – pentru candidații din județele: Alba, Bistrița-Năsăud, Cluj, Harghita, Hunedoara, Maramureș, Mureș, Sălaj, Sibiu;

 Școala de Pregătire a Agenților Poliției de Frontieră „Avram Iancu” Oradea – pentru candidații din județele: Arad, Bihor, Caraș-Severin, Satu Mare, Timiș;

 Școala Militară de Subofițeri Jandarmi „Grigore Alexandru Ghica” Drăgășani – pentru candidații din județele: Dolj, Gorj, Mehedinți, Olt, Vâlcea;

 Școala Militară de Subofițeri Jandarmi „Petru Rareș” Fălticeni – pentru candidații din județele: Bacău, Botoșani, Iași, Neamț, Suceava, Vaslui;

 Școala de Subofițeri de Pompieri și Protecție Civilă „Pavel Zăgănescu” Boldești – pentru toți candidații înscriși la această școală.

VEZI MAI JOS SITUAȚIA NUMĂRULUI DE LOCURI

 

 DESCARCĂ MODEL DE ADEVERINȚĂ SI CONSIMȚĂMÂNT

Cu această ocazie, urăm mult succes tuturor candidaților si cei mai buni să reușească să ajungă în rândurile noastre!

Schimbarea suntem noi!

Echipa SIDEPOL

Atasamente