SIDEPOL, SNPPC și SCMD au cerut la Parlament eliminarea pensiilor militare din PNRR

Astăzi a avut loc o întâlnire a reprezentanților organizațiilor sindicale participante la protest, la comisia de munca din Parlament, cu președintele comisiei Solomon, cu președintele Casei Naționale de Pensii și o parte din membrii comisiei. La unison s-a cerut scoaterea familiei ocupaționale apărare, ordine publica și securitate națională din PLANUL NAȚIONAL DE REDRESARE ȘI REZILIENȚĂ (PNRR).

De cealaltă parte s-a precizat ca au fost făcute deja amendamente si înaintate la Comisiei Europene și se așteaptă aprobarea sau respingerea acestora, după care se va urma parcursul adoptării noii legi a pensiilor.

Unul dintre amendamentele propuse, vizează perioada de calcul a pensiei, aceea de 12 luni consecutive din ultimii 5 ani, cu aplicare până în anul 2029 inclusiv, împreună cu plafonarea vârstei de pensionare, respectiv cel mai devreme la 47 ani cu îndeplinirea condițiilor prevăzute în legea în vigoare.

Având în vedere faptul că ”stăpânii” care ne decid nouă soarta sunt de fapt cei din Comisia Europeană, urmează ca mâine să protestăm în fața reprezentanței Comisiei Europene, unde vom susține de altfel ca revendicare: scoaterea pensiilor militare din PNRR.

Vă vom informa pe parcurs cu privire la toate demersurile și rezultatele acestora. Vă așteptăm la protest în număr cât mai mare, nu uitați că viitorul sună și se vede sumbru la orizontul creionat de populiștii și demagogii așa-zisi politicieni reprezentanți ai poporului român. Să mai fie oare de actualitate acest principiu?

Schimbarea suntem noi!

ECHIPA SIDEPOL