Urmează angajări din sursă externă în Poliția Română

confruntă cu cea mai mare lipsă de personal din toate timpurile, deficitul în acest moment ajungând la aproximativ 25-30%, organizatia noastra sindicală având cateva zeci de pagini de fundamentare trimise către factorii de decizie, cu privire la acest subiect.

În toate grupurile de lucru din care am facut parte, am propus suplimentarea locurilor din scolile de politie, trecerea agentilor in corpul ofițerilor si incadrare din sursă externă, dacă plecările din sistem sunt mai mari decât cifrele de scolarizare si posibilitatea ministerului de a acoperi lipsa personalului.

Astfel, din ultimele discuții pe care le-am avut atât cu conducerea Ministerului Afacerilor Interne, cât si cu cei din conducerea Inspectoratului General al Poliției Române, vă putem comunica faptul că, in perioada imediat următoare, începe organizarea concursurilor din sursă externă, atât pentru posturi de agenti de poliție, cât si pentru posturi de ofiteri specialiști si personal contractual.

In total se vor scoate la concurs aproximativ 2240 posturi, după cum urmează:

➡️ 412 posturi pentru agenti de politie in mediul rural, mai ales in contextul in care avem situații cu posturi de politie fara nici un lucrător;

➡️ 1828 posturi pentru agenti si ofiteri de politie, in structuri neoperative (logistica, financiar, comunucatii etc), care vor avea studiile necesare ocuparii posturilor respective.

Vă vom anunța concret cu privire la calendarul de desfășurare al concursurilor, in perioada imediat următoare.