URMEAZĂ UN HAOS CUM NU S-A MAI VAZUT

In aceasta saptamană, toată presa din România a titrat ,,Jaf ca în filme la Iași. Opt mascați au dat buzna la o petrecere și au aliniat victimele la perete. Suspecții aveau cagule pe față și erau înarmați cu bâte și cuțite.
Polițiștii din Iași sunt în alertă după ce opt indivizi mascați și cu arme albe au năvălit într-un apartament unde avea loc o petrecere. Suspecții i-au pus pe petrecăreți la perete și le-au luat tot ce aveau, după care au fugit………….”.
Așadar, dragi romani, a început un fiasco total si în mod cert vor mai urma si alte astfel de jafuri.
De ce?
Pentru ca stimabilii noștri guvernanți, votați cel mai probabil si de săracele victime, încurajează comiterea unor astfel de fapte, prin slăbirea tuturor celor care au atribuții în domeniul ordinei publice si securității nationale.
Cum?
Foarte simplu:
– prin tăierea funcțiilor vacante. Degeaba am strigat toate sindicatele ca în aceste structuri care trebuie să asigure în primul rând siguranța cetățeanului este un deficit foarte mare, doar in MAI peste 30.000 de funcții si s-a ajuns ca un polițist sa lucreze pentru alții 5. Guvernul ca sa ascundă acest deficit, s-a gândit că mai bine taie 30% din funcțiile vacante si nu o sa mai avem decât 20.000 de funcții neocupate. Nu-i interesează că un polițist/jandarm/ pompier va munci pt alți 7 colegi care nu vor mai fi încadrați niciodată.
– prin anunțarea cu sulițe si trâmbițe a tăierii/suspendării acordării voucher-ului de vacanța. Sigur prin acest lucru, pe lângă bugetarii care se duceau fie la munte fie la mare, ca sa cheltuie acest voucher, o sa terminați si firmele de turism, care mereu au recunoscut ca aceste vouchere sunt ca o gura de oxigen pentru ei. Am solicitat ca de aceste vouchere sa beneficieze toți cei care au un salariu de maxim 10.000 lei/net, dar ,,specialiștii” au alte idei.
– prin tăierea sporurilor de sâmbătă, duminica si sărbători legale. Pai dacă acești guvernanți lucrează doar de luni pana joi pe un salariu de peste 25.000 lei, ei s-au găsit sa taie tot de la muncitorii pentru care sumele încasate la salariu pentru aceste zile, faceau sa aibă și ei o creștere a salariului de maxim 10% brut.
– prin tăierea sporului de antena. Credem ca acești parlamentari nu au văzut in viața lor stațiile de emisie/receptie pe care le au polițiștii/jandarmii/pompierii. Dacă ei cred ca cineva se va mai radia gratis, purtând aceste stații in permanenta asupra lor, se înșeală amarnic.
– prin neactualizarea normei de hrana a salariaților care fac parte din sistemul de apărare, ordine publica si siguranța naționala. De peste 5 ani de zile, Guvernul în complicitate cu fiecare minister de resort, ,,fură’’ de la gura angajaților aproximativ 16 lei zilnic, circa 480 lei lunar. In nenumărate rânduri am solicitat actualizarea acestei norme de hrana, dar întotdeauna ni s-a spus ca nu sunt bani. Pai stimabililor, unde sunt banii cuveniți? Vedem că în prezent spuneti ca nu sunt bani mai rău, dar cine a furat banii? De ce nu renunțați din salariile voastre de zeci de mii de lei? Nu, ca nu vreți sa slăbiți, și mai bine vă asigurați un trai decent atât vouă cât si familiilor voastre, amantelor, prietenilor apropiați, prin angajarea la stat bineînțeles pe niște salarii enorme, iar pe cetățeanul de rând îl subjugați. Practic, prin subfinanțarea acestui sistem veți culege doar haos.
– prin angajări din sursa externă, fără școlarizare, pentru a nu mai avea un funcționar bine pregătit.
– prin împuternicirile pe funcții ale șefilor de ,,casă”, ați distrus predictibilitatea unor oameni esențiali si i-ați forțat sa se pensioneze, iar alți profesioniști care nu au susținerea politica necesară, nu pot ocupa aceste funcții, pentru ca nu e așa, domniile voastre doriți ca acel sef sa stea in poziția de drepți in fata dvs, iar ceilalți nu v-ar bagă in seama, si v-ar trata ca orice om de rând.
Ar mai fi multe de spus, dar în final va spunem dragi cetățeni ca o să fie din ce în ce mai rău, iar ,,haiducii” vor reveni mai des decât ne dorim, pentru că toată clasa politica de peste 30 de ani nu a făcut altceva decât sa ne distrugă etapizat, sa ne îndatoreze și sa ne fure continuu.
Așteptăm cu nerăbdare alegerile ce aproape bat la usa noastră și suntem curioși in primul rând cine va mai asigura paza secțiilor de votare, iar în al doilea rând dacă romanul va dori sa trăiască tot în aceasta mocirla.
Sa știți că toate aceste măsuri drastice se vor aplica, pentru că gloata din Parlamentul României își asuma ideile șefilor si țin cu dinții de scaunul lor si clar nu-i interesează soarta romanului.
Schimbarea suntem noi!
Echipa SIDEPOL