A început dotarea cu bastoane telescopice a polițiștilor!

Dacă cu privire la bastoanele cu electroșocuri ne-am convins repede că nu sunt decât o formă ieftină de a evita achiziția de Tasere și că utilitatea lor în mediul polițienesc este nulă, despre bastoanele telescopice nou achiziționate va urma să ne facem o părere în perioada ce urmează. 

La o primă vedere pare a fi o dotare mai utilă decât bastonul de cauciuc datorită faptului că poate fi restrâns la o lungime de mâner, oferă o priză mai bună și conferă precizie la lovire. Însă sensul zicalei „Odată cu puterea vine si responsabilitatea!”, întrucât pentru a mânui un astfel de mijloc de intervenție e nevoie de pregătire și stăpânire de sine, loviturile cu elemenții metalici fiind puternice și de natură să poată provoca vătămări grave dacă nu e utilizat corespunzător, de aceea sperăm ca în cel mai scurt timp instructorii de autoapărare și tactică să organizeze ședințe de instruire pentru acest mijloc.

Caracteristicile de bază ale bastonului telescopic:

  • Lungimea bastonului restrâns: ~22,5 cm;

  • Lungimea bastonului extins: ~51.5 cm;
  • Diametrul mânerului: 27,8 mm;

  • Greutate: aprox. 350 g.

Iar pentru că orice lucru frumos are și un dezavantaj, trebuie să precizăm că înzestrarea se va face etapizat în cadrul acordului cadru, până în prezent fiind dotați doar o parte din polițiști. Totalul bastoanelor care vor ajung în dotarea efectivelor de poliție de ordine publică și transporturi va ajunge la 9.000 de bucăți. De precizat că aceste bastoane sunt importate din China și nu fac parte din clasa bastoanelor ESP sau ASP, tipuri deja consacrate în domeniul mijloacelor de intervenție polițienești la nivel mondial. Totuși acordăm credit acestor bastoane, iar după ce vom putea acumula destule mărturii și observații cu privire la utilizarea acestor, for formula un punct de vedere cu privire la oportunitatea continuării dotării cu acest tip de baston.

 

 

Așteptăm să ne furnizați părerile voastre și observațiile cu privire la aceste bastoane de la calitate la modul de utilizare. Dacă aveți de transmis propuneri pe marginea acestui subiect, așteptăm mesajele dvs. la adresa de e-mail: sidepol@sindicatulpolitistilor.ro 

Schimbarea suntem noi!

Echipa SIDEPOL