A început procesul de modernizare în M.A.I

Silvice în județele în care există încărcătura mare, pe această linie de muncă.

Specialiștii din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române-Direcția de Ordine Publică, au pus bazele unui proiect amplu, prin care se dorește înființarea de Birouri pentru Protecția Fondului Forestier și în cadrul Inspectoratelor de Poliție Județene Bacău, Bihor, Caraș-Severin, Dâmbovița, Dolj, Gorj și Sălaj.

Scopul înființării birourilor județele menționate îl reprezintă creșterea eficienței și eficacității activităților specifice polițienești pentru prevenirea și combaterea delictelor silvice, îmbunătățirea managementului resurselor existente și creșterea profesionalismului polițiștilor implicați în activitățile privind criminalitatea împotriva mediului.

Direcția Generală de Management Operațional din cadrul M.A.I., ne-a transmis faptul că acest proiect este avut în vedere urmând a se implementa în perioada următoare.

Pe această cale subliniem faptul că acest proiect foarte important, NU NECESITĂ IMPACT BUGETAR!

De asemenea, din răspunsul celor de la D.G.M.O, aflăm că este în desfășurare, la nivelul Ministerului Afacerilor Interne, un amplu proces de modernizare și eficientizare instituțională, practic celebra REORGANIZARE, despre care am auzit doar pe la ”colțuri”.

Așteptăm cu interes ca cei din conducerea ministerului să facă un pas atât către lucrătorii din ”prima linie”, cât și către reprezentanții organizațiilor sindicale, în ceea ce privește reorganizarea/reformarea/modernizarea instituției (sau cum se mai numeste zilele astea…), deoarece, mai mult ca sigur, expertiza acestora poate fi un vector important pentru implementarea unui astfel de proiect de anvergură.

Deja, reprezentanții organizației noastre sindicale, au creat un grup de lucru care are la bază idei privind reformarea ministerului, pentru a le putea prezenta atunci când va fi cazul.

Dacă doriți să contribuiți cu experienta dumneavoastră la acest ”proiect”, asteptăm mesajele la adresa de e-mail: sidepol@sindicatulpolitistilor.ro, urmând a vă ține la curent cu toate demersurile pe care le întreprindem pentru reprezentarea intereselor membrilor și angajaților din minister, la cel mai înalt nivel.

Schimbarea suntem noi!

Echipa SIDEPOL