Acceptăm ”promisiuni” sau mergem mai departe cu protestele?!?

În ziua de 18.03.2024, ora 10.00,  reprezentanții organizației noastre,  urmare a invitației primite de la conducerea M.A.I., pe fondul organizării unor proteste de amploare,  au participat la sediul Ministerului Afacerilor Interne, la o întâlnire cu secretarul de stat pe probleme de dialog social, împreună cu echipa acestuia.

In urma întâlnirii, am fost informati că joi, 21.03.2024, va intra in ședința de guvern, proiectul de OUG, care prevede actualizarea salariului de grad la aproximativ 2.000 lei pentru un agent de politie.
De asemenea, s-a renuntat la ideea actualizării normei de hrană din motive sociale, iar in compensare se va plati valoarea actualizata a normei de echipare, aproximativ 600 lei pe luna, pentru cei care au echipare completa cu noua uniforma, si o valoare diminuata pentru cei care au achizitionat partial sau urmeaza sa primeasca noua uniforma.
Am cerut aplicarea acestor drepturi incepand cu data de 01.03.2024 si punerea in plata a normei de hrana actualizata la recitificarea bugetară din vara acestui an.
Ca și concluzie, dupa avizarea OUG.ului in ședința de joi, politistii pot primi sume cuprinse intre 1200 si 2000 lei, sume nete.

Până la publicarea Ordonanței de Urgență a Guvernului în cauză,  organizația noastră urmează programul de pregătire a protestelor, astfel că membrii noștri rămân mobilizați, deoarece polițiștii s-au săturat de promisiuni.

Schimbarea suntem noi!

Echipa SIDEPOL!