Achiziții importante pentru structurile de acțiuni speciale ale Poliției

În ultima perioadă prin intermediul platformei SEAP au fost postate mai multe licitații pentru atribuirea unor acorduri cadru sau contracte, în vederea achiziționării unor bunuri din resortul logistic destinate exclusiv structurilor de acțiuni speciale.

La data de 01.03.2024 a fost postat pe platforma electronică anunțul privind achiziția a 92 de autovehicule de transport și intervenție destinate exclusiv structurilor de acțiuni speciale. Termenul limită de depunere a ofertelor este 03.04.2024, cu un termen de livrarea  de 270 de zile de la semnarea contractului/lor subsecvente, adică în cel mai bun caz anul viitor aceste autovehicule vor ajunge în dotarea SAS-urilor.

Aceste autovehicule trebuie să fie cu tracțiune 4×4, cu transmisie automată, 4+1 locuri, să dezvolte o putere de min. 125 kW.

La data de 18.01.2024 a fost postat alt anunț prin care se dorește achiziționarea a 17 autospeciale destinate structurilor pirotehnice, licitație care însă la ultima verificare a fost anulată.

Autospecialele trebuiau să fie de asemenea cu tracțiune 4×4, cu transmisie automată, 3+1 locuri, să dezvolte o putere de min. 125 kW si un motor cu capacitate cilindrică de min. 1900 cm/3. Aceste autospeciale trebuiau să fie compartimente în mod special astfel încât pirotehniștii să-și poată depozita și să desfășoare activități specifice în interiorul autospecialei

De asemenea, în cursul anului trecut au fost achiziționate:

1. Compresoare: min 10 – max 44 cant/ctr subsecvent sau min 10 max 25/acord;

2. Ciocan de greutate mare pentru forțarea căilor de acces: max 88/contract.

Pentru toate aceste mijloace de intervenție au fost semnate contractele în cursul anului trecut.

Se pare că există o intenție de investiție pentru structurile de acțiune speciale, ceea ce este de bun augur, însă nu trebuie trecut cu vederea faptul că pentru structurile de ordine publică nu s-au mai realizat nici achiziții de mijloace de mobilitate de tip van cu toate că s-au încercat 2 licitații, toate anulate, dar nici pentru alte tipuri de dotări.

În cursul anului trecut, organizația noastră sindicală a identificat un operator economic interesat să dezvolte un prototip de test sub forma unui mijloc de transport de tip VAN destinat structurilor de ordine publică după modelul celor din Spania și Marea Britanie, urmând a vedea care este deschiderea I.G.P.R.-ului în acest proiect de dezvoltare.

Vă vom ținem la curent cu ultimele noutăți și în materie de achiziții, așa cum v-am obișnuit de-a lungul timpului.

SCHIMBAREA SUNTEM NOI!

Echipa SIDEPOL.